Gazete Vatan Logo

‘Bozkurt selamı’ tartışması

MHP lideri Bahçeli, Kılıçdaroğlu’nun bozkurt işareti yapmasıyla ilgili “Samimiyse başımızın, başımın üstünde yeri var, yok ülkücü camiayı kandıracağını zannediyorsa kendi kanıyor” dedi

‘Bozkurt selamı’ tartışması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ‘Adalet Yürüyüşü’ sırasında kendisine ülkücülerin sembolü bozkurt selamı veren kişiye aynı şekilde karşılık veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi.

MHP lideri dün Alparslan Türkeş’in Beştepe’deki mezarını ziyaret etti. Bahçeli, “Bozkurt işareti samimiyse başımızın, başımın üstünde yeri var, yok ülkücü camiayı kandıracağını zannediyorsa kendi kanıyor farkında değil” diye konuştu. Bahçeli, yürüyüşle ilgili de şunları söyledi: “Yürüyüş sırasında bazı kavramlar kullanıyor. Bu kavramların açıklığa kavuşması lazım. Sayın Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz’dan neyi anlıyor, 18 Temmuz’dan neyi kastediyor. Böyle bir kanaat değişikliği nereden kaynaklanıyor. Bunların kamuoyu ile paylaşılması lazım. Yani Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasına bakılırsa 18 Temmuz’da bir sessiz devrim var. Ama milletin 249 şehidiyle Türkiye’nin birliğini, dirliğini koruyan bir mücadelesi olarak ta 15 Temmuz ihanet darbesinin olduğu gün var. Kemal Kılıçdaroğlu bunlardan hangisini tercih ediyor. Tercih sebeplerini açıklaması lazım. Yürürken düşünmesini tavsiye ederim.”

Haberin Devamı

‘Davalar uzatılmamalı’

Bahçeli ayrıca, süren FETÖ davalarıyla ilgili de şunları söyledi: 249 şehidimizin 2 bini aşkın gazimizin katliamına vesile olan davranışların mahkemeleri fazla uzatılmamalıdır. Bomba atan belli, atıldığı yer belli, şehidimiz belli hâlâ mahkemelerde bu sürünceme de bırakılıyor. Bu mutlaka sonlandırılmalıdır. Yani 2017 yılı son altı ay içerisinde Türkiye’de FETÖ ve PKK terörünün kökü kazınmalı.

Kılıçdaroğlu: Samimiyim

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Bahçeli’ye şöyle yanıt verdi: Benim yaptığım her hareket emin olun samimi. İçten pazarlıklı bir adam değilim. Ve hayatım boyunca da olmadım. Neye inanıyorsam, ne düşündüysem onu yapmaya çalıştım. Belki tam yapamıyorum. Eksiğim olabilir, yanlışım da olabilir. Ben bayram sabahı böyle ikircikli yapmacıklı bir tavır içine girmek istemem. Eğer bir bozkurt işareti yapan birisi bana destek veriyorsa, beni alkışlıyorsa benim de ona destek vermem lazım, onu alkışlamam lazım. Ben de adalet istiyorum, o da adalet istiyor.

Haberin Devamı