Gazete Vatan Logo

‘Boyalı makyaj’a dava

Bodrum’da surları ve topları yağlı boya ile boyadığı iddia edilen müze müdürü, iddiaları ortaya atan 5 kişiden davacı oldu.

‘Boyalı makyaj’a dava

DÜNYANIN sayılı müzeleri arasında yer alan Bodrum Kalesi’ndeki Sualtı Arkeoloji Müzesi girişindeki surlar ile 600 yıllık Osmanlı toplarının yağlı boya ile boyandığı iddiaları adliyelik oldu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 4’üncü Türk Konseyi Zirvesi için ilçeye gelişinden önce surları ve topları boyattığı ileri sürülen Müze Müdürü Emel Özkan, Cumhuriyet Savcılığına giderek hakkındaki iddiaları ortaya atan 5 kişi hakkında şikayette bulundu. Müze Müdürü Özkan, iddiaları ortaya attığını belirttiği Sanat Tarihçisi Yasemin Özdemir, Restoratör- Radyo çalışanı Mutlu Özcan, Yerel Gazeteci Ali Fikret, İç Mimar Selçuk Aydın ve merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın Başdanışmanı Gazeteci Yazar Can Pulak hakkında ‘Asılsız iddialarla iftira atmak’, ’sosyal paylaşım sitelerinden hakaret etmek ve haberleri paylaşmak’, ‘kültür ve tarihe zarar vermek’ ve ’komplo kurmak’ iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Müdür Emel Özkan’ın suç duyurusunda bulunmasını trajikomik bulduğunu belirten Gazeteci Can Pulak, “Olay düşündürücü. Biz de Bodrum Kalesi’ndeki tarihi dokuya zarar vermekten dolayı müdür hakkında suç duyurusunda bulunduk. Bu gerçeğin ortaya çıkarılması ve müdürün cezalandırılması için tüm yasal girişimlerde bulunacağız” dedi.

Haberin Devamı

‘İddialar asılsız’

Bursa Türk ve İslam Eserleri Müzesi’nde 20 yıl görev yaptıktan sonra bu yıl Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi’ne müdür olarak atanan Emel Özkan, 600 yıllık topların yağlı boya, kale duvarlarının ise plastik boya ile boyandığı iddiasının gerçeği yansıtmadığını söyledi.