Gazete Vatan Logo

'Boşanmak istiyorum' diye pankart açmıştı! Bakanlık devreye girdi

Adana'da, 5 yıldır boşanamadığını iddia ederek adliye önünde eylem yapan Meryem Karalök'ün mağduriyetinin giderilmesi için Adalet Bakanlığı, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, Adana Barosu ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü devreye girdi.

'Boşanmak istiyorum' diye pankart açmıştı! Bakanlık devreye girdi

'Boşanmak istiyorum' diye pankart açmıştı, bakanlık devreye girdi. Cerrah Karalök ile 2001 yılında evlenen Meryem Karalök, şiddet gördüğü gerekçesiyle 2012'de boşanma davası açtı ancak kısa süre sonra eşiyle anlaşarak davayı geri çekti. Meryem Karalök, 2013 yılında tekrar boşanma davası açtı. Adana 7'nci Aile Mahkemesi boşanma talebinin reddine karar verince, dosya İstinaf Mahkemesi'ne gönderildi. Gaziantep 2. Hukuk Dairesi de boşanma talebini reddetti. Bunun üzerine Karalök, dosyayı temyiz etti. Temyiz başvurusu üzerine dosyayı görüşen Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, Karölük’ün boşanma talebini reddedip, yerel mahkemenin verdiği kararı onadı.

Boşanamadığı için mağdur olduğunu ve şiddet gördüğünü iddia eden Meryem Karalök, Adana Adliyesi önünde ‘Boşanmak istiyorum’ diyerek eylem yaptı. Bunun üzerine harekete geçen Adalet Bakanlığı, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, Adana Barosu ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, kadına yardım etmek için devreye girdi.

ADLİ SÜREÇ YAKINDAN TAKİP EDİLECEK

Haberin Devamı

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, Meryem Karalök’ü çocuk, aile, hukuk ve çocuk ağır ceza mahkemeleri ile Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından yürütülen adli sürecin tamamında mağdur ve özellikle kırılgan gruplara uzman desteğinin sağlandığı Adana Adliyesi bünyesindeki Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü’ne yönlendirdi. Burada Karalök’e adli sürecin yakından takip edilmesi ve yaşadığı sorunun çözümüne katkı sağlanması için birebir uzman görevlendirildi. Öte yandan Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü de Karalök’e psikolojik ve maddi manevi destek sağlanması amacıyla çalışma başlattı. Ayrıca Adana Barosu'nun yönlendirmesi sonucu Kadın Hakları Komisyonu'ndan bir avukat, adli yardım alması için gönüllü olarak Karalök’ün avukatlığını üstlendi.