Gazete Vatan Logo

‘Boş Kapak’lara hayat verdi

Türkiye’nin önde gelen 44 çizerinin yorumları Örümcek Adam Düğün Özel fasikülünü boş kapalı versiyorunu süsleyecek. Boş Kapak sergisi ise Bant Mag/Bina’da.

‘Boş Kapak’lara hayat verdi

Marmara Çizgi’nin yayımladığı “Örümcek Adam Düğün Özel” fasikülünün limitli sayıda üretilen “boş kapaklı” versiyonları farklı alanlarda üretim yapan tam 44 çizerin yorumlamasıyla “Boş Kapak” sergisinde bir araya geliyor. 10 Mayıs’a kadar Bant Mag. Havuz / Bina’da görülebilecek sergide satılan kapakların geliri Türkiye Çağdaş Yaşamı Destekleme Vakfı’na bağışlanacak. Ergün Gündüz, Yılmaz Aslantürk “Otisabi”, Sadi Güran, Cihan Kılıç, Celal Koç “Celor”, Oky, Selçuk Ören, Zeynep Özatalay, Memo Tembelçizer, Bülent Üstün gibi Türkiye’nin önde gelen 44 çizerinin yorumları Örümcek Adam Düğün Özel fasikülünü limitli sayıda üretilen boş kapalık versiyorunu süsleyecek.

Gönülden bir çalışma

Sergiye katılan çizer Ergün Gündüz, “Aldığınız dergi, içinde kapak olmasına rağmen dışında boş sayfalı ikinci bir kapağada sahip. Satın alanlar kendileri çizebilecekleri gibi çizgiroman çizerleride boş kapakları kendi stilleriyle çizip o sayıyı özel ve orijinal hale getiriyor... Gelelim bize, Marmara çizgi Marvel karakterlerini Türkiye’de basarken bu sayılarıda getirttirip Türk basımına da bunları eklemiş olup kolay kolay yanyana gelemeyecek çizgiroman çizerlerine 44 adet resimletip çizdirmiş. Band Mag ile organize olup dün başlayan ve 10 Mayıs’ta bitecek olan sergiyi Kadıköy BİNA da sergileniyor.” Boş Kapak’ın koleksiyonerler için de önemli bir sergi olacağını söyleyen Gündüz, bu sınırlı sayı çizgi romanların koleksiyonerler için kaçırılmaz bir fırsat olduğunu da vurguladı.

Haberin Devamı

Örümcek Adam’ın sevgilisi Black Cat

Peki Ergün Gündüz bu özel sergi için nasıl bir kapak çizdi. Gündüz çizdiği kapağı şöyle anlattı, “Bilindiği üzere kadın resimleri yapmayı sevdiğimden Örümycek Adam’ın sevgililerinden biri olan Black Cat’i resimlemeyi daha uygun gördüm... Seksi, beyaz saçları ve tırnaklarıyla mırıldayan güzel bir kadın.”