Gazete Vatan Logo

‘Borç verdim hisse aldım’

İşadamı Nihat Özdemir, Sabah - ATV’nin yeni patronuna 100 milyon dolar verdiğini kabul etti “Ama borç verdim, karşılığında bir inşaattaki hisseleri aldık” dedi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun parti grubunda işadamlarının ses kayıtlarını dinlettiği Sabah - ATV satışına ilişkin iddialarda adı geçen işadamı Nihat Özdemir, FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın programına katılarak soruları yanıtladı.

Başka hisseler

Küçükkaya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki akşamki açıklamalarının ardından Nihat Özdemir ile telefonda görüştüğünü ve Sabah-ATV satışıyla ilgili sorular sorduğunu belirtti. “Sabah ve ATV’yi satın aldınız mı?” sorusuna Özdemir, “Hayır doğru değil” dedi. Küçükkaya’nın “Sabah ve ATV’nin yeni patronuna 100 milyon dolar verdiniz mi?” sorusuna ise “Evet ama borç verdim” dedi. Özdemir, karşılığında hisse aldığını söyleyince, Küçükkaya “Sabah-ATV hissesi mi” sorusunu yöneltti. Özdemir, “Hayır başka bir inşaattaki hisseleri aldık” diye karşılık verdi.

Üçüncü havalimanı ihalesi karşılığında, işadamlarından Sabah-ATV’nin satın alınması için bir havuzda para toplandığı öne sürülmüştü.

Ali Tunç tahliye edildi

Bu arada, 17 Aralık yolsuzluk soruşturması kapsamında Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in de bulunduğu dosyada yer alan tutuklulardan Ali Tunç tahliye edildi.

İşadamları ifade verdi

Mimarlık şirketi sahibi Tunç’un avukatının itirazı üzerine İstanbul 15. Sulh Ceza Mahkemesi tahliye kararı verdi. Soruşturmalarda adı geçen işadamları Nazif Zorlu, Kalyon Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu ve Ömer Faruk Kalyoncu da dün adliyeye giderek savcılara ifade verdiler.

Çeçen: Hepsi yalan ve iftira

Sabah - ATV satışına ilişkin iddialarda adı geçen isimlerden işadamı İbrahim Çeçen, VATAN’a konuştu: “Adımın böyle bir satış ve havuz olayında ortaya atılması külliyen yalan ve iftiradır. Bazı işadamları arasında ticari ilişki yapılmış olabilir. Ancak adımın neden karıştırıldığını anlamış değilim. Sanırım adımı bulaştırmak isteyen sayın savcıdır.” (Mert İNAN İSTİHBARAT)

Haberin Devamı