Gazete Vatan Logo

‘Bombalanacaktı’ denilen camide duası okundu

‘Bombalanacaktı’ denilen camide duası okundu

Balyoz planında bombalanmasının öngörüldüğü öne sürülen Fatih Camii’nde, geçen hafta beyin kanamasından ölen Kurmay Albay Özenalp için dua okundu.

Mamak Cezaevi’nde hayatını kaybeden Balyoz davası sanığı Deniz Kurmay Albay Murat Özenalp için İstanbul’daki Fatih Camii’nde dua okundu. Özenalp’in ölümünün 7’inci günü olan önceki gün, cezaevindeki silah arkadaşları çarpıcı bir adım attı. Balyoz darbe planı çerçevesinde Fatih Camii’ni bombalayacakları iddia edilen Balyoz sanıkları, Özenalp anısına o camide dua okuttu. Özenalp’in Maltepe, Hasdal, Hadımköy, Silivri, Mamak cezaevlerindeki arkadaşlarının ailelerinden oluşan bir grup, kimseye duyurmadan Fatih Camii’ne giderek dua etti. Özenalp, geçtiğimiz hafta Mamak Cezaevi’nde ailesi yaptığı açık görüş sırasında 8 yaşındaki kızı Duru’nun gözleri önünde beyin kanaması geçirerek hayatını kaybetmişti. Özenalp, mahkemedeki savunmasında, “Ev adresim ve kaldığım cezaevinin dahi yanlış yazıldıgı bu iddianamede benimle ilgili tek doğru adım, soyadım ve nüfus kaydıma ait hususlardır” demişti.



Akıl almaz iddialar

Balyoz planında Fatih Camii’nin bombalanmasının öngörüldüğü iddia edilmişi. Buna göre, bir yüzbaşı komutasındaki dokuz kişilik eylem timi, cep telefonu düzenekli patlayıcıyı cemaate en yakın ayakkabılığa yerleştirecek, patlamanın ardından ajan provokatörler esnafı harekete geçirecek ve olay ‘irtica’nın üzerine atılacaktı.

İddianameye göre, yine İstanbul’da Beyazıt Camii’nin bombalanmasının yer aldığı Sakal eylem planı uyarınca, tahrip düzeneği bir çantaya yerleştirilerek caminin şadırvanına bırakılacak ve cuma namazından 10 dakika önce patlatılacaktı.

Ergenekon’un gerekçesi iade!

İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon davasının 16 bin 600 sayfalık gerekçeli kararırı sanıklar ve avukatlarına gönderdi. Gerekçeli karar PDF formatında ve ıslak imzasız olarak CD’ye yüklenerek taraflara tebliğ edildi. Bunun üzerine sanıklar ve avukatları kararın, usule uygun olarak tebliğ edilmediğini belirterek kararı mahkemeye iade ediyor. Mahkemeye kararın iadesi için başvuran isimler arasında 26. Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Gazeteci Tuncay Özkan, Hayri Bildik, Birol Başaran, Mehmet Ali ÇElebe, Levent Göktaş ve Hüseyin Vural Vural da yer alıyor. Gerekçeli kararın kanunlara göre basılı, mühürlü ve onaylı suretinin ya da E-imzalı UDF formatındaki örneğinin tebliğ edilmesi talep edildi.




Haberin Devamı