Gazete Vatan Logo

‘Bölünme zemini hiç yoktu’

Çelik’ten dikkat çekici değerlendirmeler geldi

BERLİN - Önümüzdeki hafta “yeni gelişmeler” beklenen “Çözüm Sürecine”, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a en yakın isimlerden birisi olan, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’ten dikkat çekici değerlendirmeler geldi. Resmi temaslar kapsamında Berlin’de bulunan Çelik, dün sabah Hilton Oteli’nde beraberindeki basın temsilcileriyle kahvaltı yaparken, gündemdeki konuları da değerlendirdi.

Yeni anayasa konusunda bilgi veren Çelik, “19 Yüzyıl mantığıyla kurulmuş bir ulus devlet yazılımı, o zamanın şartlarında normal karşılanabilir. O zamanki ulus devlet mantığının bunca yıl sonra sürdürülmesi her tıkandığında, ihtilal yoluyla, darbeler yoluyla giderilmiş” dedi. Bu ‘19. Yüzyıl yazılımı’nın demokrasi özgürlük gibi talepleri karşılamadığını söyledi.

Bakan Çelik, yürüyen İmralı Süreci’yle ilgili de şu değerlendirmeyi yaptı: “Türkiye açısından bölünme ile ilgili tartışmaların geçmişte de zemini yoktu, bugün de yok... Türkiye’nin kendi demokrasisi ile yüzleşmesi meselesi bu. 2005’te bir başbakan çıktı, “Kürt sorunu benim sorunumdur” dedi. Ve 2005 çok zor bir dönemdi...”

Bakan Çelik bölgede Türkiye’nin dikkatle izlendiğini de söyledi.

Haberin Devamı