Gazete Vatan Logo

‘Bodrum’a gitmiyorlar’

Kızılay Başkanı Kınık, bayram tatili için ülkelerine dönen Suriyeliler’le ilgili tartışmalara tepki gösterdi. ‘Yıllardır korumaya çalıştığımız huzur ve güven ortamı zedelenebilir. Bodrum tatiline gitmiyorlar’ dedi

‘Bodrum’a gitmiyorlar’

Suriyeliler’in ülkelerine gönderilmesi gerektiğine dair özellikle sosyal medyada yapılan açıklamalara Twitter’dan yanıt veren Türk Kızılay’ı Başkanı Dr. Kerem Kınık, ‘Bu konu Türkiye’ye sığınmış ve çoğu Türkçe de anlayabilen mültecilerde ciddi bir kaygı ve gelecek endişesi doğurmaya başlamıştır. Bu söylemlerin sürdürülmesi durumunda yıllardır çok hassas insani çalışmalarla korumaya çalıştığımız huzur ve güven ortamı zedelenebilir. Suriye krizini Türkiye çıkarmadı ama krizin dindirilmesi için 2011’den bu yana çok yüksek bedeller ödeyip insani bir duruş sergiledi’ dedi.

3.5 milyon çocuk

13 milyon Suriye’nin evlerinden olduğunun altını çizen Kınık vahim tabloyu anlattı: Türkiyeye sığınan 3.5 milyon Suriyeli’nin 1.6 milyonu çocuk. Kadın, çocuk ve 65 yaş üzeri nüfusun oranı yüzde 71. Erkek oranı yüzde 29. Evleri başına yıkılmış ailelerin, işkence merkezlerinde sistematik tecavüze uğramış kadınların, gözleri önünde babası infaz edilmiş çocukların korumasız bir şekilde o cehenneme gönderilmesini istemek Suriye gerçeklerini bilmemek ya da insan onurunu hiçe saymak anlamına gelir.

Haberin Devamı

Kınık, “İşte bayramda gidenlerlerin hikayesi. Suriye’ye bayrama gidenleri Bodrum’a tatile gidenlere benzetip halkın kafasında yanlış algı oluşturanlara, o bayram ziyaretinde öldürülmüş babasının anasının yavrusunun yavuklusunun taze mezarına sarılıp gözyaşı döken insanları göstermek isterdim” dedi.