Gazete Vatan Logo

‘Bizimle aynı çizgiye geldiler’

‘Bizimle aynı çizgiye geldiler’

Terör olaylarından Cumhurbaşkanı ve AK Parti’yi bir numaralı sorumlu sayan MHP lideri, “Bir zamanlar uyarılarımızı kötümserlik diye yorumlayanlar şimdilerde bizimle aynı çizgiye geldi” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara’da düzenlediği basın toplantısında terör olaylarıyla ilgili mesajlar verirken, AK Parti’ye yüklendi. Çözüm süreciyle ilgili yaptıkları eleştirilere iktidarın ve bazı çevrelerin nasıl tepkiler gösterdiğini hatırlatan Bahçeli, şunları söyledi:

‘Cizre’ye Kobani aşısı’

“Şahsıma provokatör küstahlığını gösteren yıkım ele başı, hainliğin dibini boylarken PKK günden güne güç kazanmış, Cizre’ye de Kobani aşısı yapmak istemiştir. Kongreyle zincirlenen, acınacak duruma düşen Davutoğlu, müfteriliğe yenilerini katarken tavsiyemiz aynaya bakması ve gerekli tedbiri bizzat almasıdır. Partimizi hayırcı göstermeye çalışması kendisine yaramayacaktır. Kendi MKYK listesini tanzim eden birinin bize kuru sıkı atması beyhude bir çırpınıştır. Davutoğlu ve arkasında duran efendisi sayesinde ülkemiz iktidarsızlığın elindedir.

Haberin Devamı

‘Fark kalmamıştır’

“Brüksel’den Oslo’ya kadar ana aktör olan AKP/PKK ve HDP’nin BOP’un ara istasyonları olduğu iyice belirginleşmiştir. Dolmabahçe’de söz kesen bölücülük ortaklarının birbirlerini suçlaması yalnızca dönemsel bir kurnazlığın neticesidir. Yoksa AKP ile PKK arasında bir fark kalmamıştır. Hükümet kurulmasının önüne geçenler, bugünkü kabus günlerinin bir numaralı faili olacaktır. Kaldı ki Bülent Arınç’ın koalisyon hükümeti teşkilinin engellenmesini kendi partisine faturalandırması ibretlik bir itiraftır. Her şey ortadadır. Bir zamanlar uyarılarımızı kötümserlik şeklinde yorumlayanlar şimdilerde bizimle aynı çizgiye gelmişlerdir. Biz olacakları isabetle teşhis ettik ve AKP’yi doğru yolda değilsin sözleriyle eleştirdik. İktidarın hiçbir ön görüsü gerçekleşmemiştir. Erdoğan’ın demokratik açılım adını verdiği yıkım, çözüm süreci olarak ilan ettiği ihanet süreci, en sonunda iç savaş şartlarını doğurmuştur. ”

O büyükelçi kim?

MHP lideri Bahçeli konuşmasında, “Oslo’da ismi bizde saklı İngiliz büyükelçisinin arabuluculuğunda, PKK’lıların affı, İmralı canisinin özgürlüğü sözü verirken, Erdoğan’ın ruhunu Kandil ele geçirilmişti” ifadesini kullandı. Bahçeli PKK ile MİT arasındaki görüşmede yer alan elçinin ismi sorulduğunda yanıt vermedi.
‘Osmanlı Ocakları Bizans’ın varisi’
Bahçeli, birçok ildeki terör protestolarında yapılan saldırılarla ilgili Osmanlı Ocakları’nı işaret etti, “Devlet içine yuvalanmış çeteler, çakma ocaklar sokakları hareketlendirmek için kavga tetikçiliği yapmaktadır. Bir çok ilimizde sırf doğudan geldikleri için, tarım ve inşaat işçileri hedef yapılmaktadır. Gazete ve parti binaları kundaklanmaktadır” dedi. Osmanlı Ocakarı için “Bizans’ın varisi güruh” diyen Bahçeli, eski ülkücülarla MHP üzerine oyunlar oynanarak çelme takılmak istendiğini söyleyen Bahçeli, “Hiçbir partilimiz gözü dönmüşlerin içinde yer almamış, almayacaktır. Bozkurt yapıp gazetelere saldıranların bizimle bağ ve bağlantısı kesinlikle yoktur. PKK ve Kürt kardeşlerimizi bir ve aynı görmek tam bir cinayettir” dedi. Bahçeli, vatandaşların terörizmle mücadeleye soyunmalarının yanlış olduğunu ifade ederek, “Bu PKK’nın tuzaklarına düşmek demektir” dedi.

Haberin Devamı