Gazete Vatan Logo

'Bizim çocuğumuz yok mu?'

Levent Kırca'dan Cem Yılmaz'a çok sert tweet tepkisi

Muğla’nın Fethiye İlçesi’nde, kendisinin yazıp yönettiği ve rol aldığı politik güldürü tarzındaki ’İçerdekiler’ adlı tiyatro oyununun sahnelenmesinin ardından konuşan Levent Kırca, Gezi Parkı protestoları sırasında attığı ’tweet’leri silen ünlü kmedyen Cem Yılmaz’a tepki gösterdi.

Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi’nde sahnelenen ’İçerdekiler’ adlı oyunu 384 biletli seyirci izledi. Semih Çetin’in ’Hasdal’da bir Amiral’, Tuncay Özkan’ın ’Hapiste yatacak olana öğütler’, Güldal Mumcu’nun ’İçimden geçen zaman’, Nilgül Doğan’ın ’Adını siz koyun’ kitapları ile Gülşah Balbay ve Yarbay Mustafa Dönmez’in röportajlarından esinlenerek oluşturulan oyunda, ’Ergenekon’ ve ’Balyoz’ davası tutukluluklarının yargılama ve hapishane hayatı sırasında yaşadıkları esprili bir dille anlatıldı. Oyunda Levent Kırca’ya, Hülya Aydın, Murat Gören, Bülent Demir, Zafer Sabuncu, Cengiz Güleryüz ve Yelda Alp eşlik etti. İzleyenlerin zaman zaman duygulandığı gösteri beğeni topladı.

OYUN ÇIKIŞI KALABALIĞA SESLENDİ

Oyun sonrasında tiyatrocu Levent Kırca, Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi önünde kendisini bekleyen kalabalığa seslenerek gündemi değerlendirdi. Sık sık sloganlarla kesilen konuşmasında Taksim Gezi Parkı protestolarına değinen Kırca, "Türkiye’de, ’Acaba bilgisayar başında yitirdik mi?’ diye düşündüğümüz gençlik bir anda ayağa kalktı ve herkesi de ayağa kaldırdı. T.C.’yi indirmeye çalıştılar, Cumhuriyet’i yıkmaya çalıştılar, bayrağımızla oynadılar, Türkiye’yi bölmeye dahi kalktılar. Ancak genç kardeşlerimiz bu oyunu bozdu. Tayyip Erdoğan’ın da ayarı şaştı, AKP hükümetinin de eli ayağına dolaştı. Dünya ayağa kalktı ve hükümeti eleştirdi. Hükümetin yıkılması yakındır. Ona fazla şans vermiyorum. Yakın bir tarihte bu hükümet demokratik yollardan yıkılacaktır" dedi.

’TAYYİP ERDOĞAN KEŞKE KOMEDYEN OLSAYDI’

Valide Sultan Camii’nde içki içildiği yönündeki iddialara da tepki gösteren Kırca, "Tayyip Erdoğan, ’Camimize girdiler, fuhuş yaptılar, alkol aldılar’ deyip duruyor. Bu yalandır. Türkiye’de hiçbir genç camisine saygısızlık etmez. Tayyip Erdoğan, başbakan değil de, keşke komedyen olsaydı. Ancak onu da yüzüne gözüne bulaştırırdı. Yalanlarını sürdürüp gidiyor" dedi.

’SONUN ADNAN MENDERES’E BENZEMESİN’

Bir konuşmasında Adnan Menderes ile Tayyip Erdoğan’ı kıyasladığını hatırlatan Kırca, şunları söyledi:

"Adnan Menderes iktidarı Türkiye’yi Amerika’ya ilk satan hükümettir. ’Sakın sonun Adnan Menderes’e benzemesin’ dedim. Ancak şunu da ekledim, ben sadece hükümetin yıkılmasını kastettim. Ölüm cezasına karşıyız. Bugün eğer Tayyip Erdoğan’ı asmaya kalkarlarsa, Deniz Gezmiş için yürüdüğüm gibi, onun için de yürürüm. Çünkü asılması onu kahraman yapar. Yargılanmalı ve yaptıklarının zulmünü çekmeli."

CEM YILMAZ’A TEPKİ

Sanatçıları Türkiye’de yaşananlara sessiz kalmakla suçlayan Kırca, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bir tweet yüzünden tiyatrocu kardeşimiz Mehmet Ali Alabora’nın peşine düştüler. Genç kardeşimizi öldürmeye çalışıyorlar. Bunlar utanılacak şeylerdir. Ne yazık ki sanatçı kardeşlerimiz Türkiye’den yediği ekmeği hak etmiyor. Paralarının, dizilerinin peşindeler. Lütfedip 2 tweet atan Cem Yılmaz, endişesinden, korkusundan öteki gün tweetleri sildi. Duydum ki ’Bizim artık çocuğumuz var’ diyormuş. Ulan bizim yok mu? Burada ölenler çocuk değil mi? Biz çocuklarımızın çağdaş şekilde yaşaması için cumhuriyete sahip çıkıyoruz. Ne yapacaksak demokratik yollardan yapacağız."

Haberin Devamı