Gazete Vatan Logo

'Bizim aradığımız gençlik...'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Yeni Çiftlik Bulvarı'nın açılış töreninde gündemi değerlendirdi. Erdoğan konuşmasında Gezi eylemlerini anımsatarak, “Sizi gidi geziciler sizi, gezseniz gene iyi hep yatıyorsunuz, ya engelliyorsunuz, ya yatıyorsunuz...' diye konuştu.

İşte Erdoğan'ın o konuşmasından satır başları...

30 Ağustos zaferimizi gerçekten çok büyük bir coşkuyla kutluyoruz bugün. Allah’a hamdolsun şehitlerinin izinden yürüyen bir gençlik var bugün. Tarihten ilham alarak geleceğe özgüvenle bakan bir gençlik var. Bu gençlik elinde taşla sapanla molotofla değil, kitapla kalemle zihninle fikirle yüreğinde cesaretle yürüyen bir gençlik.
Bu gençlik terör örgütlerine vagon olan karanlık güçlere piyon olan değil Alpaslan’ın kazım Karabekir’in Mehmet Akif’in izinden yürüyen bir gençlik.

'BİZ BÖYLE GENÇLİK ARAMIYORUZ'

Bu gençlik yakan, yıkan, hakaret eden, vandal, barbar bir gençlik değil. Bu gençlik edebi, ahlakı bilen vatanı için okuyan şehitlerimizden ilham alan bir gençlik. Biz teneke çalan bir gençlik aramıyoruz. Biz tencere-tavacı bir gençlik aramıyoruz. Biz okuyacak düşünecek ve Türkiye’nin istikbaline taş koyacak duvarlarımızı örecek Türkiye’yi yeniden inşa etmede ter dökecek bir gençlik arıyoruz. İşte o gençlik burada.

'NE YAZIK Kİ ANKARA PLANLI BÜYÜMEDİ'

Cumhuriyetimiz kurulduğunda Ankara adeta kasaba görünümünde 40 bin nüfusluydu. Başkent olmasıyla beraber bugün ne oldu 5 milyona yaklaştı. 112,5 kat arttı. 90 yıl içinde Türkiye'nin modern başkenti oldu. Şunu üzülerek ifade etmek durumundayım. Ankara ilk yıllarda kale ve etrafındaki yerleşimlerden oluşuyordu. Ne yazık ki Ankara planlı büyümedi.

Şehir merkezi çok dağınık biçimde çirkin yapılarla işgal edilirken, çok sayıda gecekondu inşa edildi. Sıfırdan kurulan bir şehir olarak Ankara için düzgün planlar yapılsaydı dünyada örnek bir başkent olacaktı. Ama biz asla umutsuz değiliz, böyle gelmiş böyle gider demiyoruz.

Birikimlerimizi Ankara, İstanbul gibi şehirlerimizde Samsun Gaziantep gibi şehirlerimizde devam ettiriyoruz. Bu şehirlerimizin çehreleri değişti. Havalimanından şehir merkezine gelirken iç karartıcı bir görüntü vardı. O havalimanı 10 yıl önce neydi, yol neydi bakın şimdi ne.

'EY GEZİCİLER, HAYATINIZDA BİR AĞAÇ DİKTİNİZ Mİ BE'

Laf ola beri gele yok. Her zaman söylüyorum eşek ölür kalır semeri insan ölür kalır eseri. Biz eserlerle konuşuyoruz.

Ey geziciler 10 tane ağaçla başladınız değil mi acaba bir tane ağaç diktiniz mi? Ey ana muhalefet temsilcileri siz nerede neyi dikiyorsunuz. Dedikodudan başka nifak tohumlarından başka ne yapıyorsunuz? Bu yol inşaatıyla birlikte 100 bin adet gül dikildi. Yeşil alan kazandırıldı. 19 yıl önce Ankara'da kişi başına düşen yeşil alan miktarı 2 metrekareydi şimdi 19 metrekarede. 1'e 8 arttı. Nüfus sabit kalsaydı 38 metrekareye çıkacaktı. Ankara sadece binalarla değil yeşil alanlarıyla da büyüyor.

Kanal İstanbul yapıyoruz, üçüncü havalimanını yapıyoruz. Karşı çıkıyorlar. Sizi gidi Geziciler sizi. Yahu gezseler yine kar. Hep yatıyorsunuz. Bu kutlu yürüyüşü kimse durduramayacak.

Haberin Devamı