Gazete Vatan Logo

‘Bizi suçlamasınlar, dinlesinler’

Adalet Yürüyüşü’nün 18’inci gününde iktidara kendilerine kulak kabartmaları mesajı veren CHP lideri Kılıçdaroğlu, “1 günlük adaletle yönetim, 60 yıl ibadet etmekten daha üstündür” hadisini hatırlattı

‘Bizi suçlamasınlar, dinlesinler’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün sabah saat 07.00’de Sakarya’nın Erenler İlçesi Dörtyol Mevkii’ndeki mola yerinde açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, 24 yıl önceki Sivas katliamında katledilenleri anarak, “Adalet arayışları hâlâ devam ediyor. Bizim bu Adalet Yürüyüşü’nün ne kadar anlamlı olduğunu gösteren temel göstergelerden birisidir. Bu bağlamda hiç kimsenin inancından, kimliğinden, siyasi görüşünden ötürü suçlanmaması krimalize edilmemesi bizim en büyük arzumuzdur. İnsanı düşünceleri, fikirleriyle kabul edip, baş tacı etmeliyiz. Farklı düşüncelere sahip olabiliriz ama birlikte yaşama irademizi birlikte ortaya koymak zorundayız” dedi.

‘Adaletli devlet istiyoruz’

Yaklaşık 1 milyon taşeron işçisinin kadrolu çalışmak istediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, taşeron işçilerinin önceki gün yanlarında olduklarını hatırlattı. Hz. Muhammed’in “1 günlük adeletle yönetim, 60 yıl ibadet etmekten daha üstündür” hadisini hatırlatan Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

“Biz 1 gün değil, hepimiz adaletli davranalım diye yürüyoruz. 1 gün bile değil. Hepimiz bize destek veren tüm yurttaşlarımız adaletli bir yönetim, adaletli bir devlet, adaletli bir toplum istiyoruz. Adaletin egemen olduğu, hepimizin rahatlıkla konuşabildiği, düşüncelerini ifade ettiği için hapse atılmadığı bir düzen istiyoruz. Bu açıdan umuyorum bizim adalet yürüyüşümüze ülkeyi yönetenler daha fazla kulak kabartmış olurlar. Suçlama yerine dinlemek, bir yöneticinin temel görevidir. Niçin biz yürüyoruz, hangi gerekçeyle yürüyoruz? Bize yapılan tüm hakaretlere rağmen neden sessiz kalıyoruz? Neden inançla ve kararla ‘Adalet, adalet adalet’ diyoruz. Bizi suçlamasınlar, bizi dinlesinler. Biz bu ülkenin insanlarıyız.”

Haberin Devamı

‘Biz teröre karşıyız’

Kılıçdaroğlu terör örgütü PKK tarafından öldürülen AK Partili yöneticiler için başsağılığı dileğinde bulunarak, “Biz teröre karşıyız. Yine diyoruz ki terör kimden nereden ve nasıl gelirse gelsin hep birlikte onurlu bir şekilde teröre karşı durmak hepimizin ortak görevi olmalıdır. Tıpkı adaleti savunduğumuz gibi” dedi.

Haberin Devamı

Mola uzatıldı

Hava sıcaklığı nedeniyle dün yürüyüş 1 saat erkene alınırken, 7.3 kilometre, 6.5 kilometre ve 3.7 kilometre olmak üzere 17.5 kilometre yürünerek Kocaeli’nin Kartepe ilçesine ulaşılması planlandı. Sakarya Üniversitesi girişi Esentepe Meydanı’nda ilk mola verildi. Yaklaşık 7 kilometre süren yürüyüş ardından havanın da aşırı sıcak olması nedeniyle normalde yarım saatlik verilecek mola uzun tutularak öğleden sonra yola çıkıldı. Sıcaktan etkilenenler yol kenarlarındaki çimlere yatarak dinlenmeye çalıştı. CHP Beşiktaş örgütü tarafından yürüyüş sırasında tutuklu akademisyenler için yaklaşık 600 metre uzunluğunda dilekçe açılarak yüründü. Yürüyüş sırasında üst geçitlerde korteji bekleyenler da gül yaprakları atarak yürüyenlere destek verdi. Marmara Depremi’nde birinci derecede yakınlarını kaybedenlerin geçici barınmaları için yapılan İzmit’te Arızlı Irak Konutları’nda oturanlar da yürüyüşe katıldı.

HDP bugün yürüyüşte

HDP, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’ne bugün destek ziyaretinde bulunulacağını duyurdu. Parti genel merkezinden yapılan açıklamaya göre, HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, Eş Genel Başkan Yardımcıları Saruhan Oluç, Sezai Temelli; MYK üyeleri Beyza Üstün, Murat Mıhçı; HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım’la milletvekilleri Celal Doğan, Erol Dora, Ertuğrul Kürkçü, Feleknas Uca, Mithat Sancar ve eski Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk 3 Temmuz Pazartesi günü ‘Adalet Yürüyüşü’ne destek ziyaretinde bulunacak. HDP heyeti, aynı gün saat 14.00’te Kandıra Cezaevi önünde açıklama yapacak.

Haberin Devamı