Gazete Vatan Logo

‘Bizi kurla vuramazsınız’

“Çıkmış birileri, kurmuş şuymuş buymuş. Geçin o işleri” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefeti ‘Yıkım ittifakı’ diye niteledi ve “Ya evlatlarımıza çok daha müreffeh bir ülke bırakacağız, ya da IMF kapılarında para dilenen eski Türkiye’ye döneceğiz” uyarısında bulundu

‘Bizi kurla vuramazsınız’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Isparta ve Balıkesir’de mitingler düzenledi. Başbakan Binali Yıldırım’ın da katıldığı mitinglerde Erdoğan 24 Haziran’ın Türkiye tarihinin en önemli seçimi olduğunu, 16 yıllık kazanımların heba edilmemesi gerektiğini anlattı. Erdoğan özetle şöyle konuştu:

‘İlk günkü aşkla’

16 yıl önce iktidara gelirken nasıl heyecanlıysak bugün de bu meydanda inanın ilk günkü gibi heyecanlıyız. İlk günkü aşkla, 81 milyonun her bir ferdine ayrım yapmadan hizmet götürüyoruz. Türkiye pek çok rekora imza attı. Yatırımlarda, ekonomide, sağlıkta cumhuriyet tarihinin en büyük hamlelerini gerçekleştirdik. Türkiye dosta güven aşılarken, hasımlarının da yüreklerine korku sardı. Afrin’de şu anda 4 bin 480’ini etkisiz hale getirdik. Kuzey Irak’ta 419 teröristi etkisiz hale getirdik.

‘Çıraklarla olmaz’

Çıraklarla mıraklarla bu iş olmaz. Çıkmış birileri, kurmuş şuymuş buymuş. Geçin o işleri. Kurla murla bizi vuramazsınız. Bu manipülasyonlarla bizi vuramazsınız. Çıkmış birisi de diyor ki ‘Biz Kanal İstanbul’u yaptırmayacağız.’ Öbürü diyor ki ‘Yatırımları durduracağız.’ Ya diyor ‘Senin bütçen boş’ diyor. Ya sen anlamazsın ki bu işten. Ekonomi bizim işimiz. Kaynakları çeşitlendirerek bu yatırımları biz yaptık biz. Bunlar ne derse desin biz yatırımlara devam edeceğiz.

Haberin Devamı

‘Senin ne haddine’

Diyor ki, ‘Erdoğan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü yaptı, ben de dördüncüyü yaptırım.’ Ya senin ne haddine? Ne haddine? Bir taraftan şunu yaptırmam, bunu yaptırmam diyeceksin. Öbür taraftan ‘Ben de dördüncüyü yaptırırım’ diyor. Milli bütçede para yok diyorsun. Biz geldiğimizde G-20’de miydik ya? Şu anda Türkiye G-20’de. Yıkım ittifakının bizi engellemesine, projelerimizi sabote etmesine kesinlikle izin vermeyeceğiz. Şimdi yepyeni bir döneme hazırlanıyoruz. Bu dönem Türkiye’nin şahlanış dönemidir. 24 Haziran seçimleri ülke tarihimizin en önemli seçimidir. Ya evlatlarımıza çok daha müreffeh bir ülke bırakacağız, ya da IMF kapılarında para dilenen eski Türkiye’ye döneceğiz.

‘Yıkmayı siyaset zannediyorlar’

Haberin Devamı

“Ülkemizdeki muhalefet cephesinde bambaşka yeller esiyor. Şahsılar çıkıyor, Türkiye’nin yatırımlarıyla iftihar etmek yerine önemsiz göstermek için çaba gösteriyor. Projeleri durdurmaktan söz ediyorlar. Bunların da bu ülkede bir dikili ağaçları olmadığı için, yıkmayı, durdurmayı siyaset yapmak zannediyorlar. Kafayı Türkiye’nin prestij projelerine takan muhalefete bu ülke teslim edilir mi? Daha şimdiden FETÖ’yü iade etmemek için ipe un serenlerin avukatlığına soyunan birisinden FETÖ ile mücadele etmesi beklenir mi? Telefonda kulağına fısıldanan her şeyi doğru sanan birine dış politika emanet edilir mi? Sağlık hizmetinin, doğum öncesinden ölüme kadar zaten ücretsiz olduğundan dahi habersiz birine sağlık teslim edilir mi? Bu çapsız muhalefet anlayışıyla da büyük ve güçlü Türkiye inşa edilmez. Bunlar fırsat olsa şehir hastanelerini de yıkar. Onlara tavsiyem, bay Kemal’in SSK müdürü olduğu dönemdeki hastaneleri bir daha inceleyin bakalım. İnşallah önümüzdeki dönemde açacağımız 27 yeni şehir hastaneleriyle bunlara rahatsızlık vermeyi sürdüreceğiz.”
Yıldırım: İlkel olan sizsiniz
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mitinglerine Başbakan Binali Yıldırım da katılarak konuşma yaptı. Yıldırım özetle şunları söyledi: Bunlara kalsa 16 yıldır yapılan dev eserleri, tünelleri yolları ve hastaneleri balyozla yok edecekler. Bunların derdi AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan. ‘Onlar olmasın da kim olursa olsun’. Hadi oradan. Isparta inadına Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti diyor. Terör örgütünün kol gezdiği çatışma bölgelerine kadınları, çocukları yollayacaklarmış. İnsanlık öldü mü be kardeşim? Bir de çıkmışlar ‘Yerli otomobil yapmak ilkelliktir.’ diyorlar. İlkel olan sizsiniz. Yerli ve milli değerleri geliştirmek de AK Parti’nin işidir. Türkiye, AK Parti iktidarı ile tam 3,5 kat büyüdü. Dünyada, Türkiye’nin itibarı yükseldi, toplumun bütün kesimleri kalkınma ve refahtan pay aldı. Her ilimize üniversite götürdü, terör hareketlerine, PKK, FETÖ ve DEAŞ’a en ağır darbeyi iktidarımız döneminde vurduk. Sağlıkta, büyük devrimler gerçekleştirdik. Enerjide savunma sanayiinde yerli ve milli atılımlar yaptık. Bizi operasyonlarla çöktürmeye çalışanlara inat Türkiye’yi daha da büyüteceğiz, bölgemizde söz sahibi olan güçlü bir ülke haline getireceğiz.
O mu idare edecek o mu?

CUMHURBAŞKANI ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kaybedeceğini bildiği için milletin karşısına aday olarak çıkmaya yüreği yetmeyen ana muhalefetin başındaki zat, partisinin koltuğunu da bırakmadığı için işte bu garabetleri yaşıyoruz. Davulu birinin boynuna asıp tokmağı diğerinin eline vererek ülke yönetmeye talip olunur mu?” dedi.

Balıkesir ayrı güzel...

Erdoğan dün Isparta’dan sonra partisinin Balıkesir Stadyumu’ndaki mitinginde konuştu. Balıkesir’in denizi, yeşili ve insanıyla ayrı bir güzel olduğunu ifade eden Erdoğan, Balıkesir’e 25 trilyonluk yatırım yaptıklarını ifade etti. Bazı cumhurbaşkanı adaylarının yatırımları durduracağını söylediğini anımsatan Erdoğan, şunları söyledi: Biz diyoruz ki Kanal İstanbul, o diyor ki ben niye Kanal İstanbul’u yapayım ki para yok ki diyor. Bunlar milli bütçenin dışındaki imkanlarla neler yapılabileceğini bilmeyecek kadar cahiller. Bunlar kör cahiller. Biz Marmaray’ı nasıl yaptıksak, Avrasya Tüneli’ni nasıl yaptıksak, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü nasıl yaptıksak, Osmangazi Köprüsü’nü nasıl yaptıysak, Ovit Tüneli’ni nasıl yaptıysak, yapıyorsak aynı şekilde İstanbul-İzmir Otoyolunu da böyle yapıyoruz. Şu anda Kanal İstanbul ile ilgili de biz teklifleri topluyoruz. Ama bunlar bu işlerden anlamaz. Bunlara sor PPP nedir bilmez. Bunlara sor, kamu-özel ortaklığı nedir bilmez. Ama biz bütün bu yöntemleri kullanarak hamdolsun bu hizmetleri yaptık.

Gel Çanakkale’yi durdur!

1915 Çanakkale Köprüsü ile İstanbul’u Trakya üzerinden kuzey Ege’ye bağlayacaklarını belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gel bakalım onu da durdur, onu da engelle. Senin ona ömrün yetmez, ömrün. Evelallah benim Ayşe kardeşlerim, Fatma kardeşlerim, Ahmedim, Mehmedim 24 Haziran’da sandıkta size öyle bir Osmanlı tokadı atacak ki buna fırsat bile bulamazsınız. Biz süratle inşallah 18 Mart Çanakkale Köprüsü ile de Trakya üzerinden inşallah Balıkesir’e gelişi halledeceğiz. Otoyol Balıkesir’de İstanbul-İzmir Otoyoluna bağlanacak.”

Haberin Devamı