Gazete Vatan Logo

‘Bizi koalisyona mecbur bırakmayın’

‘Bizi koalisyona mecbur bırakmayın’

Başbakan Davutoğlu Erzurum mitinginde konuştu: “Millet minderden kaçanları, elini taşın altına koymayanları gördü. Milletin terazisi şaşmaz. Bizi koalisyona mecbur bırakmayın”

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Erzurum İstasyon Meydanı’nında düzenlediği mitingde vatandaşlara hitap etti. 7 Haziran seçimlerinin ardından muhalefetin sorumluluk almaktan kaçındığını savunarak “Bizi koalisyona mecbur etmeyin” mesajı veren Davutoğlu, asgari ücret tartışmaları ile ilgili muhalefetin “13 yılda niye yapmadın” eleştirilerine “Asgari ücreti 184 liradan bin liraya çıkaran biziz” yanıtını verdi. Davutoğlu özetle şunları söyledi:

‘Dört siyaset çıktı’

“Erzurum her zaman dik durmuştur. Bizi 13 yıl desteklediniz, bilin ki 13 yılın kazanımlarının gitmesine asla izin vermeyeceğiz. 7 Haziran’dan sonra 4 siyaset çıktı. Bir AK Parti’nin birlik siyaseti. İkincisi CHP’nin izlediği blok siyaseti. Üçü Bahçeli’nin izlediği Hayır siyaseti, biliyorum bundan MHP’li kardeşlerim de memnun değil. Biri de HDP’nin izlediği terör siyaseti. Bu zor dönemde terörle mücadele ederken CHP ve MHP ülke yönetimine katkı vermedi. 7 Haziran’dan sonra sorumluluğu almaktan kaçındılar ve seçim süreci başladı. 7 Haziran’dan sonra puslu havayı seven çakallar gibi terör örgütleri meydana çıktı. Hadlerini bildirdik. Bundan sonra da bu ülkeye kast eden kim olursa olsun gerekli her türlü tedbiri alacağız. Milletimiz 7 Haziran’dan bu yana yegane umudun AK parti olduğunu gördü. Minderden kaçanları, elini taşın altına koymayanları gördü. Milletin terazisi şaşmaz. Bizi koalisyona mecbur bırakmayın.”

Haberin Devamı