Gazete Vatan Logo

"Bizi faiz için yarıştırmayın"

Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, “Bankalar mevduat yarışına girmesin ama halkımız da lütfen Türkiye’ye operasyonların çekildiği bugünlerde bankaları mevduat faizi yarışı içine sokmasın” dedi

"Bizi faiz için yarıştırmayın"

Halkbank, oyuncu Şahan Gökbakar’ın rol aldığı, “Halk ister Halkbank yapar” sloganlı reklam kampanyasıyla yeni döneme iddialı bir giriş yapıyor. Bankanın yeni reklam kampanyasında esnaftan KOBİ’ye, kurumsal şirketlerden Türkiye’nin mega projelerine ve toplumun her kesimine sağladığı kredi desteği vurgulanıyor. “Halk ister Halkbank Yapar” sloganlı reklam filminde Şahan Gökbakar, girişimci Zeynep Hanım’dan gözlemeci Fatma Teyze’ye kadar birçok renkli karaktere hayat veriyor.

Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, bankaların mevduat yarışına girmemesi gerektiğini belirterek, “Ama halkımız da lütfen Türkiye’ye operasyonların çekildiği bugünlerde bankaları mevduat faizi yarışı içine sokmasın” dedi. Yanlış bir algı olduğunu kaydeden Taşkesenlioğlu, “Banka bilançolarına bakıldığında kredilerin yüzde 70-75’i uzun vadeli krediler. Bir kısmı sabit faizli kredi. Mevduat faizlerinin ya da kredi faizlerinin artması bizim kâr marjımızı düşürüyor. Faiz arttığı dönemde banka kârlılığı azalır. Biz hepinizden fazla istiyoruz faizin düşmesini. Mevduat faizleri düştükçe biz fonlamayı daha düşükten yapacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yatırımların önünün açılması ve istihdamın artırılması için faizlerin bir miktar daha düşük seviyelerde olması gerektiğini belirten Taşkesenlioğlu, “Bankalar mevduat yarışına girmesin de kredi/mevduat oranı yüzde 120’yi aştı. Bu nasıl olacak?” sorusunu şöyle yanıtladı: “Faiz savaşı şu; sizin bankadaki parayı alıp bizim bankaya getiriyorlar. Mevduatın maliyeti artıyor. Biz onu kredi olarak veriyoruz. Mevduat müşterisine diyoruz ki, mevduatın dursun durduğu yerde, onu o bankadan bu bankaya taşıma.”