Gazete Vatan Logo

‘Bize Ogün ismini vermedi’

‘Bize Ogün ismini vermedi’

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin 2’si tutuklu 35 sanıklı davaya İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanıklar İstihbarat Daire eski Başkanı Ramazan Akyürek ve eski emniyet amiri Ali Fuat Yılmazer cezaevinden getirilirken, eski İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah’ın da aralarında bulunduğu 9 tutuksuz hazır bulundu. Hükümlü sanıklar Yasin Hayal ve Ogün Samast’a ise SEGBİS ile bağlanıldı.

‘FETÖ’yle ilgim yok’

Trabzon İstihbarat Şube Müdürlüğü C Büro Amirliği’nde görevli polis memuru tutuksuz sanık Mehmet Ayhan, hayatının hiçbir döneminde FETÖ ya da başka bir örgütle ilişkisinin olmadığını söyledi. İddianamede, kendisinin yardımcı istihbarat elemanı Erhan Tuncel ile en uzun süre görüşen kişi olduğu yönündeki iddianın asılsız olduğunu söyleyen Ayhan, “Tuncel ile görevine son verilmesinden sonra da irtibatımı kesmediğim iddiası var. Cinayet tarihi ve öncesinde görüşmeler gerçekleştiği iddiası var. Yaptığım görüşmeler polis memuru olarak sadece kişisel tercihim olmayıp üstlerimle istişare sonrası alınan bir karar ve uygulama. Tuncel’in yardımcı istihbarat elemanlığına son verildiği söylenmemiştir bu yüzden irtibat kesilmemiştir” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

‘İsmini verdiği gerçek dışı’

Ayhan, ifadesine şöyle devam etti: “Tuncel, cinayetten sonra kendisini aradığımda Yasin Hayal’in Trabzon’da olduğunu, cinayet ile alakasının olmadığını hatta kahvede oturduğunu beyan etmiştir. Olaydan bir gün sonra Ogün Samast babası tarafından teşhis edilmiştir. Kendisine Ogün ismini sorduğumuzda duymadığını söylemiştir. Bizi yanlış yönlendiren bir şahsın olay öncesinde böyle bir bilgi vermiş olamayacağı aşikardır Daha sonraki ifadelerinde değişen konjonktüre göre, ‘olayı polis içindeki Ergenekoncular yaptı’ gibi beyanları mevcuttur. O zaman bizi Ergenekoncu olarak suçlamaya çalışıyordu. Şimdi ise FETÖ’cü olarak suçlayan beyanlarda bulunuyor. Erhan Tuncel’in ortama göre şekillenen ifadelerinin itibar edilecek ifadeler olmadığı aşikardır.”

Haberin Devamı