Gazete Vatan Logo

‘Bize laf söylemeden seçim yapamıyorlar’

Bakan Bozdağ’dan AB ülkelerine tepki: Almanya’da seçim oluyor gündemde Türkiye var, Fransa’da seçim oluyor gündemde Türkiye var. Türkiye aleyhine laf söylemeden seçim yapamıyorsunuz.

‘Bize laf söylemeden seçim yapamıyorlar’

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, önceki gün Hukuki Araştırmalar Derneğinin (HUDER) İller Bankası Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen iftarında, Avrupa’daki siyasetçilerin Türkiye aleyhine açıklamalarına tepkisini dile getirdi.

‘Türkiye yük alacak’

AB’nin hiçbir zaman Türkiye’ye samimi davranmadığına dikkati çeken Bozdağ, Türkiye’nin AB’ye girmeyi beklediği bir dönemde İngiltere’nin referandum sonucunda AB’den ayrılma kararı aldığını anımsattı. Bozdağ, ‘Hani Avrupa Birliği’ni vazgeçilmez bir ‘kızıl elma’ gibi gösterenlere Avrupa Birliği’nin vazgeçilmez bir kızıl elma olmadığını da İngiliz halkı göstermiş oldu” dedi. Türkiye’nin AB’ye yük olmayacağını, yük alacağını belirten Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

Dikkat edin İngiltere’de halk oylaması oldu gündemde Türkiye var. Almanya’da seçim oluyor gündemde Türkiye var, Fransa’da seçim oluyor gündemde Türkiye var. Hollanda’da Avusturya’da seçim oluyor, gündemde Türkiye oluyor. Siz Türkiye parlamentosunun milletvekillerini seçmiyorsunuz. Türkiye’de hükümet de seçmiyorsunuz, niye seçimlerinizi Türkiyesiz yapamıyorsunuz? Türkiye’yi konuşmadan, Türkiye aleyhine laf söylemeden seçim yapamıyorsunuz. Bu neyi gösteriyor? Türkiye’nin gücünü gösteriyor. Artık Türkiye’nin gücü öyle bir noktaya gelmiştir ki başka ülkelerin siyasal dengeleri oluşurken, başka ülkelerde iktidar tercihleri yapılırken Türkiye’ye partilerin bakışı iktidar tercihlerini etkileyecek bir noktaya gelmiştir.

Haberin Devamı

Türkiye’ye karşı ikiyüzlü yaklaşılmaması gerektiğinin altını çizen Bozdağ, “Türkiye’nin aleyhine terör örgütlerini beslememelerini, teröristleri beslememelerini bekliyoruz” dedi.

Avukatlık sınavı

Bozdağ, “Avukatlık Kanunu’nda değişiklik yapılmasına ilişkin bir bilim komisyonunu Bakanlık olarak kurduk, komisyon, çalışmalarını devam ettiriyor. Önümüzdeki yasama yılında Avukatlık Kanunu’nda köklü değişiklikler yapan yasa tasarısını Türkiye Büyük Millet Meclisine göndereceğiz” dedi. Bozdağ, bu düzenleme ile sınavı avukatlık için zorunlu hale getireceklerini belirterek, “Bundan sonra yasa yürürlüğe girdikten sonra avukatlık mesleğine geçiş sınavla olacaktır” dedi.

Haberin Devamı

‘Yargıtay tek heyet halinde çalışacak’

Adalet Bakanı Bozdağ, “Şu anda Danıştay ve Yargıtay’da heyet halinde çalışma imkanı var. Aynı dairenin iki farklı heyeti arasında aynı konuda birbirinin zıddı kararlar var. Şimdi heyet halinde çalışma da artık tarihe karışıyor. Çünkü üye sayısında yaptığımız azaltma nedeniyle Danıştay da Yargıtay da heyetler halinde çalışamayacak, tek heyet olarak çalışacak ve böylelikle içtihat farklılıkları da daireler içerisinde oluşmayacaktır, oluşturulmayacaktır. Bu da yargıya olan güveni olumlu yönde etkileyecektir” dedi.