Gazete Vatan Logo

‘Bize kendimizi yenilemek düşüyor’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisindeki değişime değindi: Şimdi bize yeni dönemin ruhuna uygun bir şekilde kendimizi yenilemek düşüyor. Bize enerjisi olan yol arkadaşları lazım

‘Bize kendimizi yenilemek düşüyor’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Isparta’da katıldığı toplu açılış töreninde “Ecdadımızdan aldığımız ilhamla biz de sesimizin yettiği en yüksek tonla, yüreğimizden gelerek diyoruz ki, başaramayacaksınız. Milletimizi bölemeyeceksiniz. Bayrağımızı indiremeyeceksiniz, ezanlarımızı susturamayacaksınız. Vatanımızı parçalamayacaksınız. Devletimizi yıkamayacaksınız” dedi. AK Parti’de köklü bir değişimin olacağını söyleyen Erdoğan, şunları ifade etti: “Şimdi bize yeni dönemin ruhuna uygun bir şekilde kendimizi yenilemek, tazelemek düşüyor. Bize donanımı, heyecanı, enerjisi olan yol arkadaşları lazım. Esasen AK Parti’de görev değişimi bir bayrak yarışıdır. Görevlerini yapan arkadaşlarımıza teşekkürlerimizi sunacak, vefamızı gösterecek yeni arkadaşlarımızla saflarımızı sıklaştırarak yola devam edeceğiz.”

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

‘İnşallah 2019’da...’

“Ay doğar aşmak ister, al yanak yaşmak ister, şu benim deli gönlüm yâre kavuşmak ister... Biz de bugün hamdolsun Ispartamıza, Ispartalılara kavuştuk. Biz bu milleti seviyoruz be! Biz bu milleti Allah için seviyoruz. Günün 24 saati, 365 gün milletimize hizmet etsek usanmayız. 15 Temmuz gecesi Ispartalıların ezanlarına, ülkelerine, bayraklarına sahip çıktıkları için şükranlarımı sunuyorum. 16 Nisan halk oylamasında yüzde 56 oranında evet diyerek demokrasisine ve geleceğine sahip çıkan Isparta’ya teşekkür ediyorum. İnşallah 2019 seçimlerinde tam olarak uygulanacak yeni yönetim sistemimiz ülkemiz ve elbette Ispartamız için hayırlı olacaktır.”

Haberin Devamı

‘Başaramayacaksınız’

“PKK, DEAŞ, FETÖ diğer terör örgütleriyle yürüttüğümüz mücadelemizin tamamı istiklal ve istikbal kavgasının sonuçlarıdır. Suriye ve Irak’ta sınırlarımız boyunca oluşturulmaya çalışılan terör devletlerinin amacı da budur. Maruz kaldığımız örtülü ambargoların da sebebi budur. Ecdadımızdan aldığımız ilhamla biz de sesimizin yettiği en yüksek tonla, yüreğimizden gelerek diyoruz ki, başaramayacaksınız. Milletimizi bölemeyeceksiniz. Bayrağımızı indiremeyeceksiniz, ezanlarımızı susturamayacaksınız. Vatanımızı parçalamayacaksınız.”

Haberin Devamı

‘Bedelini ödeyecekler’

“Bize meydanı bu çapulculara bırakıp kaçmak yakışır mı? Bize yakışan ne? Bize yakışan tek millet diyerek, 80 milyon bir, beraber olarak Türkiye olmaktır. İkincisi tek bayraktır. Biz tek bayrak diyerek şehitlerimizin, gazilerimizin aziz hatıralarına sahip çıktık. Tek vatan diyerek 780 bin kilometrekarede, operasyon yaptırdık mı? Ve Tendürek, Gabar, Cudi hatta Kandil’de Bestler deresinde bunları gömdük mü? Gömmeye de devam edeceğiz. Milletin huzurunu kaçıranlar bedelini ödeyecek.”

‘İdam geldiğinde onaylarım’

İdam tartışmalarıyla ilgili daha önceki söylemlerini yineleyen Erdoğan, şunları kaydetti: “Bu konu parlamentoya geldiğinde, ben parlamentodan geçeceğine inanıyorum. Ardından bana onaya gelecek. Bana geldiğinde ben bu idamı onaylarım. Şu ne der, bu ne der ben ona bakmam! Allah ne der? Ben ona bakarım. Bize yakışan tek devlet. Bizim başka bir devletimiz yok. Sahip çıkacağız.”

‘Almanya seçimden sonra normalleşir’

Haberin Devamı

“Avrupa ülkelerinin ülkemize yönelik eleştirilerinin çoğunluğunun kendi iç siyasetleriyle ilgili olduğunu biliyoruz. Hollanda’nın 16 Nisan halk oylaması sürecinde tamamen gereksiz bir şekilde ilişkilerimizi germesinin sebebinin kendi seçimleri olduğunu gördük. Geçmişte Fransa ve Avusturya gibi ülkeler de benzer yöntemlere başvurmuşlardı. Şimdi aynı taktiği Almanya’nın izlediğini müşahede ediyoruz. Seçimlerden sonra ben inanıyorum ki onlar da normale dönecek.”