Gazete Vatan Logo

‘Bize dava açan firarda tutuklayan hapiste’

Gazeteci Soner Yalçın, Ahmet Şık, eski emniyet Müdürü Hanefi Avcı ile Prof. Dr. Yalçın Küçük’ün de arasında bulunduğu 13 kişinin yargılandıkları Odatv davasında savcı değişikliği nedeniyle mütalaa verilemedi.

‘Bize dava açan firarda tutuklayan hapiste’

İstanbul 18’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Yalçın Küçük, Muhammet Sait Çakır, Hanefi Avcı, Ahmet Şık, Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Nedim Şener katıldı. Diğer sanıklar ise duruşmaya gelmedi. Mahkeme başkanı, savcı değişikliği ve mahkeme heyetinde değişiklik olduğunu belirtti.

Duruşmada söz alan sanıklardan gazeteci Ahmet Şık, Odatv davasına ilişkin soruşturma ve yargılama aşamasında görev yapan hakim, savcı ve emniyet mensuplarının FETÖ terör örgütü soruşturması kapsamında tutuklandıklarını ya da firari olduklarını hatırlattı. Şık ifadesinde “Bizi gözaltına alan ve sorgulama işlemini başlatan Zekeriya Öz şuan da firarda. Tutuklayan hakim İbrahim Balık şu an cezaevinde. İddianamemizi yazan Cihan Kansız firarda. Bizi yargılayan mahkeme heyeti başkanı Mehmet Ekinci de firardadır. Diğer üyeler de tutuklanmıştır. Bu komplonun yürütücüsü olan polislerin büyük bir kısmı cezaevinde ya da firardadır. Durum açıklığa kavuşmuştur. Çete faaliyeti yürüten Gülen ekibinin tüm destekçilerinin cezalandırılmasını istiyoruz. Bizim yönümüzden de beraatimizi talep ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘İçi boşalmış bir dava’

Sanıklardan Nedim Şener ise “Bu davanın bir an önce bitmesi gerektiğini düşünüyorum. Birincisi iç boşlamış bir dava olduğu için ikincisi ise kişisel olarak, Hrant Dink cinayetini araştırdığım için Fethullahçı çetenin üyelerinin bir komplosu olarak buraya getirildim. Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin davasında tanığım. Sizden ricam bu davayı olumlu ya da olumsuz olarak sonuçlandırırsanız ben o davada daha güçlü bir şekilde mahkeme heyetinin önüne tanık olarak çıkacağım” dedi.

Mahkeme heyeti davaya ilişkin görüşünü hazırlaması için dosyayı duruşma savcısına göndererek duruşmayı erteledi.