Gazete Vatan Logo

‘Bizde babayiğit çıkıyor yeter ki köstek olmayın’

İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay, “Savunma sanayi er meydanı... Babayiğitler buradan çıkıyor. Devletin de bugüne kadar yapılmayanları yapanlara köstek değil, destek olması lazım” dedi

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın konuk olduğu odanın aylık meclis toplantısında önemli mesajlar verdi. Konuşmasında savunma sanayiini ‘er meydanı’ olarak nitelendiren Okyay, son 10 yıldaki büyük atağıyla dışa bağımlılığını önemli ölçüde azaltan Türk savunma sanayinin, dünyada olduğu gibi Türkiye’de de teknolojik gelişmenin itici gücü olma potansiyeli taşıdığını vurguladı. Zeynep Bodur Okyay, Türkiye’nin gelecek hedeflerine ulaşmasını, büyük ölçüde savunma sanayii gibi kritik sektörlerdeki performansın kalitesinin belirleyeceğini de kaydetti.

Çok babayiğit çıkacak

Türk sanayicileri olarak bu konuda girişim becerileri ve iştahlarının yüksek olduğunu kaydeden Okyay; savaş gemisi ve ana muharebe tankından saldırı helikopterine, milli piyade tüfeğinden insansız hava aracına kadar pek çok alanda üretim ve tasarım yapabilir hale geldiklerini vurguladı. Okyay, şöyle konuştu: “Özel sektörümüzün katkı koyduğu savunma sanayii projesi 400’ü buldu. F35 gibi pek çok önemli küresel savunma projesinde sorumluluğumuzu layıkıyla yerine getirdik, getiriyoruz. Doğası gereği kamunun desteği ve yönlendirmesiyle büyüyen savunma sanayii, esas olarak Türk sanayicisinin er meydanı niteliğindedir. Bu sektörden bugüne kadar önemli babayiğitler çıkmıştır ve çıkmaya devam edecektir. Bu konuda hükümetimizden en önemli beklentimiz karar alma süreçlerini hızlandırmasıdır. Üretilmeyeni üretmeye talip olan, yapılmayanı yapmaya talip olan Türk sanayicisi olarak yanımızda olduğunuzu daha fazla hissedersek, hep beraber savunma sanayimizi şaha kaldıracağımıza can-ı yürekten inanıyorum.”

Haberin Devamı

‘Canınızı yakarım’ denirse kimse kalmaz

ZEYNEP Bodur Okyay, sektörün cezalarla korkutulması yaklaşımının doğru olmadığını savundu. Okyay, “Savunma sanayinde cezalarla, ‘Yapamazsanız canınızı yakarım’ yaklaşımı yerine ‘Hep beraber üretelim, ülke sanayini beraber büyütelim’ yaklaşımıyla hareket etmek, firmaları şevklendirecektir. İşi aldın, üretilmeyini üret, sonuç istediğim gibi olmazsa vay halinize demek, taşın altına elini sokmak anlayışına uymuyor. Bu yaklaşım hakim olursa, bir süre sonra elini taşın altına sokacak kimse kalmaz” diye konuştu.

Haberin Devamı