Gazete Vatan Logo

‘Biz parsel parsel görkemleştiriyoruz’

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Fuar İzmir’in açılışında “birileri yönettiği kenti parsel parsel tezgahlıyor, birileri yaşadığı kenti parsel parsel görkemleştiriyor” dedi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’nin en büyük ve en nitelikle fuar merkezi iddiasıyla Gaziemir’de yaptığı yeni fuar alanı olan ’Fuar İzmir’, kapılarını Türkiye’nin en büyük ihtisas fuarı MARBLE-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’yla açtı. Açılışa katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na gösterilen ilgiden izdiham oluştu. Kılıçdaroğlu, açılıştaki konuşmasında özetle şunları söyledi:

“Kocaoğlu dedi ki, ’fuar alanını almak için geldim tek tek görüştüm, parsel parsel satın aldım. Bir de Ankara’yı düşünün ’parsel parsel’ lafı size bir şeyler hatırlatıyor herhalde. Hükümet sözcüsü ne diyordu? ‘Onu çok iyi tanırım. Ankara’yı parsel parsel sattı’ diyor. Evet birileri yönettiği kenti parsel parsel tezgahlıyor, birileri yaşadığı kenti parsel parsel görkemleştiriyor. Farkımız bu. İstanbullu nefes almak için Beşiktaş, Kadıköy, Sarıyer’e gider.”

Törene gelmeyen valiye tepki

Fuar açılışı sırasında Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın İzmir programına katılan İzmir Valisi Mustafa Toprak yerine Yardımcısı Hasan Hüseyin Can törene katıldı. Vali Yardımcısı Can kürsüde, “Sayın Valimiz Mustafa Toprak bir başka programı nedeniyle katılamadı” deyince dinleyiciler, “Yuh” çekti. Katılımcıların tepkisi uzun sürünce Aziz Kocaoğlu yatıştırdı.

Haberin Devamı

Davutoğlu’na maaş yanıtı

Kılıçdaroğlu, İzmir’den helikopterle Denizli’nin Bekilli ilçesine geçti. Burada, Başbakan Davutoğlu’nun ’Emekliye vereceği ikramiyenin kaynağını nereden’ sözüne cevap veren Kılıçdaroğlu, “Erdoğan bir laf etti. Bu milletin sırtına 90 milyar lira yük geldi. Buna para bulunuyor da emeklilere mi para bulunamıyor. Saray için para var emekliye yok mu? Bu ülke zannedilenden daha zengindir” dedi.