Gazete Vatan Logo

‘Biz Flynn’le Gülen pazarlığı yapmadık’

Başbakan Binali Yıldırım, CNN International’a verdiği röportajda Gülen’in gayri resmi kanallarla Türkiye’ye getirilmek için harekete geçildiği iddialarını yalanladı

‘Biz Flynn’le Gülen pazarlığı yapmadık’

Önceki gece yurda dönen Başbakan Binali Yıldırım, ABD’deki temasları sırasında CNN International’dan Fareed Zakaria’ya röportaj verdi. Röportajda Trump’ın görevden alınan Eski Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn ile FETÖ lideri Fethullah Gülen’in kaçırılarak Türkiye’ye getirilmesi ile ilgili pazarlık iddiaları gündeme geldi. Bu iddiaları kesin bir dille yalanlayan Yıldırım, şunları söyledi: “Biz Michael Flynn ile değil ABD hükümeti ile anlaşmaya çalışıyoruz. İade işlemleri resmi makamlar üzerinden devam ediyor. İki ülke bakanlıkları arasında bir anlaşma aradık. Hala da iletişim halindeyiz. Türkiye olarak Fethullah Gülen’in iadesini gerçekten bekledik. Hala da bekliyoruz. Zaman geçtikçe buna dair sinyalin olmadığını gördük. 15 Temmuz’da uğradığımız saldırı 11 Eylül’de ABD’ye yapılan saldırının bir benzeri. Türkiye o dönem ABD’ye destek verip Afganistan’a asker gönderen ilk ülkeydi. Bu işin arkasında kim olduğunu sormadık. Bize delil sormaları bu nedenle anlamsız.”

‘15 milyon dolar teklifi’

Haberin Devamı

Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, çok ilginç bir iddia ortaya atmıştı. Eski FBI başkanı Robert Mueller’in yürüttüğü soruşturmaya yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre, iddia edilen plan dahilinde Michael Flynn ve aynı ismi taşıyan oğlu Michael Flynn Jr.’a Fethullah Gülen’i ABD’deki evinden zorla alıp Türk hükümetine teslim etmeleri için 15 milyon dolara kadar ücret ödenmesi planlanıyordu.

‘İmralı’ya getirilsin’

FBI’ın görüştüğü kişilerden biri toplantıda Gülen’in özel bir jetle PKK lideri Abdullah Öcalan’ın kaldığı İmralı Adası’na transfer edilme ihtimalinin de masaya yatırıldığı da iddia edildi. Bu planın Trump’ın seçim kampanyası ekibinin Rusya ile bağlantılarını araştırmakla görevlendirilen özel yetkili savcı Robert Mueller’in araştırılması sırasında ortaya çıktığı öne sürüldü.

Flynn de yalanladı: ‘Çok çirkin bir iddia’

Flynn’in avukatları gazetenin haberine yanıt vererek iddiaların “çirkin ve yanlış” olduğunu söyledi. ABD’li üç avukat Robert Kelner, Stephen Anthony ve Brian Smith, bugüne kadar müvekkilleri ile ilgili ortaya atılan her bir iddia ya da dedikoduya cevap verme gereği hissetmediklerini belirterek “Son iddia çok ileri gittiği ve zarar verici olduğu için bu kuralımıza bir istisna getiriyoruz: iddialar asılsızdır” dedi.

Haberin Devamı