Gazete Vatan Logo

‘Birayı bırak okulda bonzai satılıyor’

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yeşilay toplantısında söylediği “Tarih kitaplarını karıştırdığınızda ellerine bira şişeleri tutuşturulmuş çocuk fotoğrafları görürsünüz” sözlerine şöyle cevap verdi: “Birayı bırak, artık okul bahçelerinde bonzai satılıyor.”

‘Birayı bırak okulda bonzai satılıyor’

Yeşilay toplantısında “Tek parti döneminin jakobenleri, Batılılaşma ve modernleşme adına alkol kullanımını teşvik etmişlerdir. Aileler, sağlığa faydalı denilerek ilkokul çağından itibaren çocuklarına birayı sevdirmeye çalışmıştır. Tarih kitaplarını karıştırdığınızda maalesef, Atatürk Orman Çiftliği’nde ellerine bira şişeleri tutuşturulmuş çocuk fotoğrafları görürsünüz” diyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a cevap vererek “Uyuşturucu bağımlılığı 10 yaşına kadar düştü, ama hala kalkmış diyor, ‘Çocuklara bira veriliyor’; birayı bırak, artık okul bahçelerinde bonzai satılıyor. Gelecek kuşaklara vaad ediyorsunuz ama önlem almıyorsunuz” dedi. Kılıçdaroğlu toplantıda özetle şöyle konuştu:

‘Hitlere bakın, tıpatıp’

“13 yıldır demokrasimiz kan kaybediyor. Eğer Anayasa’ya göre seçilen bir kişi tanımıyorum diyorsa, artık hepimiz şunu bilmeliyiz; sivil bir darbenin ön hazırlıkları yapılıyor. Anayasa bunu açıkça yazdığı halde, ‘ben Anayasa Mahkemesi kararına uymuyorum’ demesinin anlamı nedir? ‘Çok farklı bir kişilik, bu tür kişilikler Türkiye’yi felakete götürür. Hitler’in kanunlarına bakın, Hitler’in yaptıklarına bakın, tıpatıp. Şimdi Türkiye’de aynı model hayata geçirilmek isteniyor. O nedenle hepimiz sorumluyuz.”

Haberin Devamı

‘Kürt sorununda çözüm için adres Meclis’tir’

“Kürt sorununun çözümü, demokraside yatıyor. Bu sorunun çözümü için adres Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir ve bir toplumsal uzlaşmadır. Baştan söyledik. ‘Tuttuğunuz yol yanlıştır, bu yol Türkiye’yi felakete götürür.’ Şimdi felakete götürdü. Baştan bizi dinleselerdi asla böyle bir tablo ortaya çıkmayacaktı. Eğer kendi sorunumuzu çözmek için ortak akıl oluşturamıyorsak o zaman bu siyaset kurumunun parlamentoda ne işi var? Parlamento sorunları çözecekse neden oturup çözmüyoruz? Ülkenin bir tarafı kan gölüne dönmüşse huzur gelmez Herkesi kucaklamak zorundayız.”

‘2 vatandaşın 1’i antidepresan kullanıyor’

“26 milyon kutu antidepresan satışı yapıldı, her 2 vatandaştan 1’i antidepresan kullanıyor. Sıfır terör deyip yola çıktılar ,her gün 1 şehit haberi alıyoruz. İktidar teröre yardım ve yataklık yapmıştır! İzlenilen yanlış politikalar yüzünden sadece komşularımızla değil tüm dünyayla aramız bozuldu. Cumhuriyet tarihinden beri ilk defa 5 ülkede büyükelçiliğimiz yok. Eğer bir ülkenin Cumhurbaşkanı kalkıp bir ülkenin cumhurbaşkanı hakkında açıklama yapıyor, 10 dakika sonra o ülkenin basın sözcüsü kalkıp o açıklamaları yalanlıyor ise, bu benim ağırıma gidiyor.”

Haberin Devamı

‘O hakim siyasi organın elemanı’

Kılıçdaroğlu, Zaman gazetesine kayyum atanmasıyla ilgili ise şöyle konuştu: “Dün bir gazeteye daha kayyum atandı. Kararı veren hakim demokrasiye inanmayan hakimdir. Siyasi organın elemanıdır. Doğru haber yaptı diye gazeteciler hapse atılamaz.”

‘İlk dört maddeden rahatsızlar’

“Anayasa da darbe yasasının bir parçasıdır. Hepsini birlikte ele alacaksak, bu ülkeye birinci sınıf demokrasiyi getireceksek biz hazırız. Şunu da söyledim, bizim bazı koşullarımız var. Bir, darbe hukukunu bütünüyle ele alacağız, iki, anayasanın ilk dört maddesi bizim için vazgeçilmezdir. Diyorlar ki ‘onları da değiştirelim.’ Yazıyor; Türkiye Cumhuriyeti’nin başkenti Ankara. Nesini değiştireceksin? Rahatsız oluyorlar, Ankara’dan rahatsızlar. Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik, sosyal hukuk devletidir. Ondan da rahatsızlar. Marşı var, İstiklal Marşı’dır diyor. Ondan da rahatsızlar. Neden ilk dört maddeyi değiştirmek istiyorlar. Nedenlerini ben gayet iyi biliyorum, siz de daha iyi biliyorsunuz. Ama size şu güvenceyi verebilirim, biz parlamentoda olduğumuz sürece arzu ettiklerini değişikliklerin hiçbirisini gerçekleştiremeyecekler.”

Haberin Devamı