Gazete Vatan Logo

‘Bir Umut, Bir Ufuk’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, TOGEMDER tarafından düzenlenen Suriyeli kadınların mesleki eğitim, istihdam ve topluma uyumunu hedefleyen “Bir Umut, Bir Ufuk” projesinin açılışına katıldı

‘Bir Umut, Bir Ufuk’

Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği (TOGEMDER) tarafından düzenlenen, Suriyeli kadınların mesleki eğitim, istihdam ve topluma uyumunu hedefleyen “Bir Umut, Bir Ufuk” projesi, Ümraniye Belediyesi ev sahipliğinde Mehmet Akif Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen açılışla tanıtıldı. Programa katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, konuşmasına Suriyeli katılımcıları Arapça ve diğer konukları selamlayarak başladı. Suriye’nin zor ve çetin şartlarından kaçarak ülkeye gelen Türkiye ve Suriyeli kardeşler arasında bir uhuvvet, kardeşlik örneği yaşandığına dikkat çeken Erdoğan, özetle şunları söyledi:

‘Kayıp yılları telafi’

“Bu çerçevede TOGEMDER, çok anlamlı bir proje başlattı. Kadınların topluma entegrasyonunu kolaylaştıracak dil eğitimi ve istihdamına yönelik mesleki eğitim girişimi son derece önemli bir adımdır. Dil öğrenmek, yaşadığınız toplumla kaynaşmanın en öncelikli hedefidir. ‘Bir Umut, Bir Ufuk’ projesinin ilk adımını birlikte atmıştık. Sultanbeyli ilçesinde karanlığa sövmek yerine bir mum yakmıştık. Şimdi, diğer pilot ilçemiz Ümraniye’de yeni bir ışık yakıyoruz. Türkçe eğitimi almak, kadınlarımıza yeni yollar açacak inşallah, toplumla kaynaştıracak, istihdam imkanlarını artıracaktır. Ekonomimize katkı sağlamak yanında kendi geleceklerini, çocuklarının istikbalini iyileştireceklerdir. Grafik tasarımdan kuaförlüğe, hazır giyimden hediyelik eşyaya farklı alanlarda eğitimler alarak kayıp yılları telafi edeceklerdir. Tüm bu süreçlerin Suriyeli kardeşlerimize aynı zamanda terapi olacağını düşünüyorum.”

Haberin Devamı

‘Çocukların eline kalem, kitap yakışır’

Dil öğrenmenin, zor olduğu kadar keyifli olacağını dile getiren Emine Erdoğan, bu eğitimin insanı yeni dünyalar ile tanıştırdığını, onlara yeni kapılar açtığını ve çocuk eğitiminde yardımcı olduğunu vurguladı: “Sizin bilinçli olmanız gelecek nesillerin de kurtuluşudur. Çocukların öfkeyle, nefretle, sevgisizlikle, şiddetle büyüdüğü bir ortamda, gelecek hiç kuşkusuz karanlık olur. Çocukların eline ne taş, ne kağıt mendil yakışıyor. Çocukların eline en çok kalem yakışır, kitap yakışır. Çocukların sevgiyle, şefkatle, eğitimle büyüdüğü bir toplumda gelecek de aydınlık olacaktır. ‘Bir Umut, Bir Ufuk’ projesinin bu anlamda hayırlı neticeler getirmesini temenni ediyorum.”

Haberin Devamı