Gazete Vatan Logo

"Bir Sağlık Ünivresitesi Kurmak" paneli

“Bir Sağlık Üniversitesi Kurmak” Paneli İÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde Gerçekleştirildi

İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından İÜ'nün Bakırköy yerleşkesinde düzenlenen 'Bir Sağlık Üniversitesi Kurmak' konulu panelin açılış konuşmasını İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, İÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur ve İÜ Rektör Danışmanı Prof. Dr. Adnan Yüksel yaptılar. Programın onur konukları arasında Türkiye’nin ilk sağlık üniversitesi olan Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Tüzgen vardı.

Türkiye’nin ilk sağlık üniversitesi olan Bezmialem Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Tüzgen sağlık üniversitesi konusundaki deneyim ve düşüncelerini paylaşarak ,konuşmasında bir konuya odaklanmış olan tematik üniversitelerin Türkiye için gerekliliğini üzerinde durdu.
Sağlık gücü açığımızın her alanda had safhada olduğunu örnek olarak benzer nüfustaki Almanya’da hekim sayısının 298.000 iken ülkemizde bu sayının 120.000 civarı olduğunu belirten Tüzgen ,şöyle devam etti :

“İlaç, diyagnostik sarf, iyileştiriciler ve tıbbi malzeme konusunda neredeyse tamamen dışa bağımlıyız. Bu hem ekonomik bir kayıptır, hem de ulusal güvenliği ilgilendiren bir husustur.

“Tematik Üniv bilgi ve tecrübenin toplanması ve mükemmeliyet merkezi oluşturma açısından avantaj sağlar. Bu alandaki çalışmalara Bezmialem Biyoteknoloji Enstitüsü çalışmalarını örnek verebiliriz.”

Panel, İÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin 2013 yılı emekli hocalarının özgeçmiş takdimleri ve plaket töreniyle son buldu.

Haberin Devamı