Gazete Vatan Logo

‘Bir köylü çocuğu cumhurbaşkanı oluyor’

‘Bir köylü çocuğu cumhurbaşkanı oluyor’

İslamköy’de Demirel doğduğu ev müze haline getirilmişti. Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi’nde Demirel’in memurluktan cumhurbaşkanlığının sona erdiği döneme kadar kullandığı eşyalar yer alıyor. Müze 26 Ekim 2014 tarihindeki açılmış. Demirel de törene katılmış ve şunları söylemişti: “Yaptığımız en büyük hizmet, İslamköy’den bir çocuk çıkıyor, okuyabiliyor. Vatandaş sen nerelisin? Çemişgezek, şu köyündenim. Senin köyünden, senin çocuğunda da çıkar, okur ve mühendis olur. Onunla kalmaz milletvekili, cumhurbaşkanı olur. Ben bunu gösteriyorum. Sergilediğimiz bu.”

Evren’e mektuplar, Çankaya sandığı....

Girişinde Demirel’in bal mumu heykelinin yer aldığı müzede, ziyaretçiler Demirel’in ilk başbakan olduğu yıl olan 1965’ten cumhurbaşkanlığının sonuna kadarki süreci, belgelerle görme imkanına sahip oluyor.

Müzede, 1980 darbesinde Kenan Evren’in Demirel’e gönderdiği mektupların, Milli Güvenlik Konseyinin siyasi yasaklara ilişkin kararları, Demirel’in siyasi hayatına ilişkin fotoğraflar, kendisine hediye edilen objeler sergileniyor. Demirel’in doğduğu ev 1920 yılında inşa edildi ve 1979’a kadar da aile tarafından kullanıldı.

Haberin Devamı