Gazete Vatan Logo

'Bir daha karşınıza çıkmam!'

'Bir daha karşınıza çıkmam!'

Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, 17 Aralık soruşturması kapsamında oğlu Barış Güler'in tutuklanması, kendisinin de bakanlıktan istifa etmesinin ardından ilk kez seçim bölgesi ve memleketi Mardin'e geldi.


Havaalanında coşkulu şekilde karşılanan Güler, "Tekrar ifade ediyorum veremeyecek hiçbir hesabım yoktur. Her türlü hesabı vermeye de hazırım. Sizin karşınıza da Allah inşallah beni aklanmış olacak çıkaracaktır" dedi.

Oğlu Barış Güler, rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanan eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, bakanlıktan istifa ettikten sonra bugün memleketi ve seçim bölgesi Mardin'e geldi.



DUYGUSAL ANLAR YAŞADI

Havaalanında aralarında Ak Parti Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vejdi Kahraman, AK Parti İl Başkanı İbrahim Fide ve belediye başkan adaylarının coşkulu bir şekilde karşıladığı Güler, yaşanan izdihamda duygusal anlar yaşadı.

Partililer, 'Dik dur eğilme Mardin seninle', 'Son gülen, iyi Güler', 'Memleketine hoş geldin', 'Mardin seninle gurur duyuyor' yazılı dövizlerin açıldığı karşılamada, Güler'in konuşması sık sık, "Mardin seninle gurur duyuyor" sloganları ile karşılandı.

'AKLANMADAN BİR DAHA KARŞINIZA ÇIKMAYACAĞIM'

Güler, kendisini karşılayan partililere yönelik yaptığı konuşmada, 42 yıllık meslek hayatı boyunca her türlü makamı gördüğünü belirterek, şunları söyledi:

"2011 seçimlerinde 2015 Haziran'ına kadar bana Mardin'i temsil yetkisini verdiniz. Bu süre içerisinde İçişleri Komisyonu olarak İçişleri Bakanı olarak, milletvekili olarak sizlere hizmet etmek için elimden gelen gayreti gösterdim. Burada size şerefimle, namusumla ifade ediyorum tek bir kanunsuz işim olmamış ve olmayacak. Bir yargı süreci devam ediyor. Bir şahsıma, iki aileme, üç meslek çevreme, görev yaptığım yerlerdeki insanlara ve en başta hemşehrilerime bana o yetkiyi veren Mardinlilere karşı aklanmadan yeniden kendilerinden bir talepte bulunmayacağım. Aklanmadan da bir daha sizin karşınıza çıkmayacağımı her türlü hesabı da vermeye hazır olduğumu burada açıkça söylüyorum.

'VEREMEYECEĞİM BİR HESAP YOK'

Ben hesabımı veriyorum. Kanunen veremeyeceğim bir hesap yoktur. Ama şunu da bilin, yolsuzluk adı altında birbirinden farklı birçok şeyi bir araya getirilip siyaseti dizayn etme yollarını arayanlar da sağlam iradeyi, milli iradeyi karşılarında göreceklerdir. Bunun yolu seçimdir. Sandıktır, sizlerin ak oylarıdır. Sizlerin oyları ile seçilecek olan belediye başkanlarımızdır. Değerli kardeşlerim bizim referansımız millettir. Benim referansım hemşehrilerimin bu coşkusudur. Tekrar ifade ediyorum veremeyecek hiçbir hesabım yoktur. Her türlü hesabı vermeye de hazırım. Sizin karşınıza da Allah inşallah beni aklanmış olacak çıkaracaktır."

'HAKKINIZI HELAL EDİN'

Güler, oyunlar içinde asıl hedefin çözüm süreci olduğunu belirterek, "Şunu bilin ki bu oyunları içinde asıl hedef çözüm sürecidir. Bu bölgedeki huzurdur, kardeşliktir. Allah'ın izni ile 11 ay İçişleri Bakanlığım süreci için de bu memlekete tek bir şehit cenazesi gelmedi. Türkiye'de istenmeyen ve yeniden yaratılmak istenen bir kardeş kavgası vardır. Bunun da lütfen farkında olun. İnşallah her şey ortaya çıkacak ama tamamen hukuka, soruşturma hukukuna veya usullere aykırı olarak düzmece delillerle oluşturulan dosyalarla değil. Gerçek hukuka uygun dosyalarla da her zaman her zeminde ve her yerde hesabını Allah'ın izni ile vermeye hazırım. Ben öncelikle her zaman sizlerle beraberim, sizlerin emrindeyim, sizin hizmetinizdeyim, bundan müsterih olun. Bu coşku bu karşılama beni çok duygulandırdı, Allah sizden razı olsun. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hepiniz hakkınızı helal edin" dedi.

Haberin Devamı