Gazete Vatan Logo

’Bir askerimiz atılacağına tüm imam hatipler kapansın'

Gülen’in, asker ve polis okullarındaki öğrencilerle yaptığı sohbetlerde, “Askeri okuldan bir üyemiz atılacağına bütün imam hatiplerin kapatılmasını tercih ederim” dediği ortaya çıktı

’Bir askerimiz atılacağına tüm imam hatipler kapansın'

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuran ve bir dönem örgüte bağlı askeri okul öğrencilerinden sorumlu olan bir tanık, FETÖ lideri Fetullah Gülen'in imam hatip liselerine bakışını ortaya koydu. Gülen'in, askeri ve polis okulunda okuyan başarılı öğrencilerin de katıldığı sohbetlerinde askeri okulların önemine değinirken skandal ifadeler kullandığı anlaşıldı. İşte tanığın anlatımları:

'KILCALLARINDA DOLANIN'

"Fetullah Gülen'in okulların kampları bittikten sonra nerede sohbetlerine devam edeceği, yönetici olan ağabeylere tebliğ edilir ağabeyler ile yöneticiler, önceden hocanın bulunduğu yere giderlerdi. Bu sohbetler mahrem sohbetlerdir. 5 üzerinden 5 ve 4'lük öğrenciyi sohbete sokuyorlardı. Aşağı yukarı 30 kişi oluyordu. Ağırlıklı olarak il imamları, askeri veya polis okullarında okuyan öğrenciler gelirdi. Bu sohbetler ABD'ye gitmeden birkaç yıl önce İzmir'de gerçekleştiriliyordu. Bir gün sohbetinde kendisine MİT'ten haber geldiğini, Milli Güvenlik Kurulu'nda kendileri ile ilgili herhangi bir olumsuzluğun olmadığını belirterek şöyle dedi: 'Bin dökeceksin bin alacaksın. Önemli olan mahkûm wwettirmek. Hâkim de kiralayacaksın, savcı da kiralayacaksın. Önemli olan hizmeti ibra etmektir. Bunlar mahrem şeylerdir ben sizin samimiyetinize ve mahremiyetinize güvenerek bunları söyledim. Devletin kılcallarında zamanı gelinceye kadar hissettirmeden dolanacaksınız.' Bana deseler ki Türkiye'deki tüm imam hatipler mi kapatılsın yoksa hususi hizmetlerdeki askeri ve polis okullarından bir çocuk mu atılsın, ben bütün imam hatiplerin kapatılmasını isterim. Bu çocuklar kuluçkadaki yumurta gibidir. Ne soğuğa ne sıcağa bırakmadan şefkatler ve pamuklar içerisinde zamanı gelinceye kadar korunmaları gerekir.' Fethullah Gülen 28 Şubat döneminde başörtüsü gerekçesiyle okullara sokulmayan kız öğrenciler arasında bulunan mensuplarına, başlarını açmaları talimatını vermişti.

Haberin Devamı

SABAH