Gazete Vatan Logo

‘Biber gazı öldürdü’ iddiası

Emniyet'ten o iddialara jet yanıt geldi. İşte o açıklama...

‘Biber gazı öldürdü’ iddiası

Kadıköy’de polisin gösterilere yoğun biber gazıyla müdahale ettiği bölgede oturan Serdar Kadakal, kalp krizinden öldü. Arkadaşları Kadakal’ın ‘gaz’ yüzünden öldüğünü iddia ediyor

Polisin hafta içinde üç gün süren eylemlere yoğun biber gazı kullanarak müdahale ettiği Kadıköy’den bir ölüm haberi geldi. Polisin aşırı biber gazı kullandığı bölgede yaşayan 37 yaşındaki Serdar Kadakal, kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi.

Kadıköy’ün ünlü konser mekanlarından Shaft Bar’da tonmaister olarak çalışan Kadakal, önceki gün işyerinde aniden fenalaşınca arkadaşları tarafından Kadıköy Şifa Hastanesi’ne kaldırıldı. Kalp krizi geçirdiği belirlenen Kadakal, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen hayata döndürülemedi.

‘Eylemlere katılmadı’

İsmini vermek istemeyen yakın bir arkadaşı, Serdar Kadakal’ın polis tarafından sıkılan biber gazından dolayı rahatsız olduğunu anlatırken, şu bilgileri verdi: “Serdar 3 gündür yoğun gaza maruz kalıyordu. İşyerinin ve evinin bulunduğu sokağa polis sürekli gaz bombası atıyordu. Serdar’ın kalp rahatsızlığı vardı. Hepimize sürekli ‘ölüyorum galiba çok kötüyüm’ diyordu. Öyle ki ‘istersen eşini de al bir süre bizde kalın’ dedim. Eylemlere katılan bir insan olmadığı halde sonunda işyerinde yığılıp kaldı. Serdar’ın hayatında sadece 3 şey vardı. Eşi, işi ve motoru.”

‘Biber gazı öldürdü’ iddiası

Kadakal’ın hayatını kaybetmesinin ardından hastanede incelemede bulunan İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Kılıç, alınacak kan örneklerinin inceleneceğini ve kayıtlara ‘şüpheli ölüm’ olarak geçtiği için otopsi yapılacağını belirtti. Kadakal’ın cenazesi daha sonra kesin ölüm nedenin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Kadakal’ın cenazesi bugün toprağa verilecek. Arkadaşları bugün Kadakal için Shaft Bar’ın önünde toplanacak. Cenaze Sahra-ı Cedid’de bulunan Böcekli Camii’nde kılınacak öğle namazından sonra toprağa verilecek.

Emniyet: Gaz degil, alkol ve sigaradan

Serdar Kadakal’ın gazdan etkilenerek kriz geçirdiği iddiası İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nce yalanlandı. Emniyet’ten yapılan açıklamada olay günü bölgede biber gazı kullanılmadığı belirtildi. Emniyet’in açıklamasında ayrıca Kadakal’ın kalbinde pil olduğu, yasak olmasına rağmen alkol ve sigara kullandığı eşinin sürekli uyarılarına rağmen ilaçlarını kullanmadığı bilgilerine de yer verildi.

Kardeşi: Nedenler ve niçinlerimiz var

Serdar Kadakal’ın kardeşi Sibel Kadakal, şunları anlattı: “Nefes alamıyorum diyordu. Evi Moda’daydı. Olayların çok içindeydi. Dışarıya çıkmasına gerek yoktu. Zaten içeriye giren gaz herkesi etkiliyordu. Boğazı ve göğsü ağrıyordu. Eşi fenalaştığı gün yanındaydı. O sırada ilkyardım bilen bir doktor kalp masajıyla hayata döndürmüş. Genç bir ölüm. Nedenler ve niçinlerimiz var.”

Haberin Devamı