Gazete Vatan Logo

‘Beyaz Saray tam bir çöplük’

ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray’ı ‘çöplük’ gibi gördüğü için haftasonlarını golf kulüplerinde geçirdiğini itiraf etti

‘Beyaz Saray tam bir çöplük’

Göreve geldiği 20 Ocak tarihinden bu yana haftasonu tatillerinin neredeyse tamamını başkent Washington dışında geçiren Başkan Donald Trump, resmi ikametgahı ve çalışma ofisi olan Beyaz Saray’ı ‘beğenmediğini’ itiraf etti.

‘Golf.com’ internet sitesi, Trump’ın Bedminster Golf Kulübü üyeleriyle yaptığı bir sohbette, hafta sonlarını neden golf kulüplerinde geçirdiğine ilişkin çarpıcı sözler sarfettiğini öne sürdü. Habere göre Trump Beyaz Saray’ı ‘gerçek bir çöplük’ gibi gördüğünü, bu nedenle tatil günlerini adını taşıyan golf kulüplerinde geçirdiğini belirtti.

Trump’ın Beyaz Saray’a yönelik sözlerine, eski başkanlardan Bill Clinton’ın kızı Chelsea’den tepki geldi. Chelsea Clinton sosyal medya üzerinden yolladığı mesajda, 8 yıl ikamet ettiği Beyaz Saray’ın tüm çalışanlarına gösterdikleri çabalardan dolayı teşekkür etti.

Oval Ofis’te tartıştılar

Trump’ın, Beyaz Saray’a ‘çeki düze vermesi’ için Özel Kalem Müdürü olarak atadığı John Kelly ile Oval Ofis’te tartıştığı öne sürüldü. Trump’ın Kelly ile İran, Afganistan ve Haiti vatandaşlarının ülkeye giriş yapmaları konusunda tartıştığı iddia ediliyor. Kelly’nin konuya ilişkin yasal prosedürleri anlatmaya çalıştığı, Trump’ın ikna olmaması üzerine diğer çalışanları dışarı gönderdiği belirtiliyor. İddiaya göre Trump ve Kelly, daha sonra bir süre yüksek sesle tartışmaya devam etti.

Haberin Devamı