Gazete Vatan Logo

"Beş tane terörist okulu için Türkiye'yi satmasınlar"

Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi (BASAM) Başkanı Rıfat Sait, Balkan ülkesi liderlerinin "Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) okullarını kapatamam" derken iyi düşünmesi gerektiğini vurgulayarak "Beş tane terörist okulu için Türkiye'yi satmasınlar." dedi.

"Beş tane terörist okulu için Türkiye'yi satmasınlar"

Milletvekilliği döneminde Türkiye-Arnavutluk Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanlığını da yürüten Sait yaptığı açıklamada, Balkanlar'ın Türkiye için önemli bir bölge olduğunu belirterek 20 yıldır Balkanlar üzerine çalışmalar yürüttüğünü söyledi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin (MÜSİAD) Makedonya'daki şube açılışına katılmak üzere Üsküp'te bulunan Sait, MÜSİAD'ın Makedonya'da şube açmasının sıradan bir iş olmadığını kaydederek Türkiye'nin artık kendisine zarar getirebilecek şer odaklarının saldırmasını beklemeden tepelerine çökeceğini ifade etti.

Sait, Türkiye'nin artık kendisine yönelik bölücü bir saldırı durumunda sadece savunmada kalmayıp saldırıya geçeceğini belirterek bunu da sadece top ve tüfekle değil, ticaretle, kültürle, toplumsal ve ekonomik çalışmalarıyla yapacağını söyledi.

FETÖ'nün başta Arnavutluk olmak üzere Balkan coğrafyasındaki yapılanmasından söz eden Sait, Arnavutluk'ta üniversiteleri (EPOKA) ve hastaneleri bulunan örgütün, Balkanlar'da güçlü bir yapılanmaya sahip olduğunu dile getirdi.

Haberin Devamı

Sait, Arnavutluk'taki FETÖ yapılanmasının Türkiye ile Arnavutluk arasındaki dostluğu da zedelediğini vurgulayarak Arnavut halkının Türk halkıyla tarihi bir kardeşliğe sahip olduğunu kaydetti.

Geçen hafta Kosova'dan bir heyetle İstanbul'da bir araya geldiklerini ve bu ülkedeki FETÖ kurumlarının kapatılmasını konusunu görüştüklerini anlatan Sait, Kosovalı bu yetkililerden olumlu yanıt alamadıklarını söyledi.

Sait, Türkiye ile Kosova arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerine işaret ederek "Türkiye'de Kosova ve Arnavutluk'tan daha fazla Arnavut var. Türkiye'de 5 milyondan fazla Arnavut kökenli Türk vatandaşı var. Bunlar vatanına, milletine sadık insanlar. FETÖ'nün bu ülkelerde çalışmalarına devam etmesi Türkiye'deki Arnavutları da rahatsız ediyor." diye konuştu.

"Haklıyı da haksızı da ayırmak gerek"

Bazı kişilere hiçbir bağlantısı olmadığı halde "FETÖ üyesi" etiketi yapıştırılmak istendiğine dikkati çeken Sait, "Haklıyı da haksızı da iyi ayırmamız gerekiyor." dedi.

Haberin Devamı

Sait, FETÖ içinde yer alanların yargılanıp en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini vurgulayarak Arnavutluk'ta birtakım insanlara yönelik olumsuz bir algı yaratma kampanyası olduğunu, bu insanların kazanılması gerektiğini ifade etti.

Hala FETÖ'ye büyük destek veren, onlarla beraber yürüyen insanlar bulunduğunu aktaran Sait, Arnavutluk'un bu konuda merkez denilebilecek bir ülke olduğunu, FETÖ'nün bu ülkedeki okullarında, Arnavutluk'un nüfuzlu insanlarının çocuklarının eğitim aldığını kaydetti.

Sait, "FETÖ okulları kapatılsın" önerisine Arnavutluk'ta çok sıcak bakılmadığının altını çizerek "Ekonomik kurumları da var. İş dünyasından bazı kurumların da olumsuz etkilendiğini gördüm Arnavutluk'ta. Yeni gelen bazı şirketler, gruplar var. Bunların çok iyi incelenmesi gerekiyor." dedi.

Devlete karşı yürütülen her türlü eylemin "paralel yapı" olduğunu söyleyen Sait, emirlerin sadece devlet otoritesinden alınması gerektiğini, aksi halde paralel bir yapının ortaya çıktığını ifade etti.

Haberin Devamı

Sait, "Yağmurdan kaçarken doluya tutulmak gibi olmaması için, FETÖ'yü temizlerken öteki grubun içeri girmesi de yanlış. Bu yüzden her yerde çok dikkatli olunmalı. Devletin kendi içerisinde bir bütünlüğü ve gücü olması gerekiyor." diye konuştu.

Arnavutluk ve Kosova'yı aklıselim ile hareket ederek bir an önce FETÖ'ye müdahale etmeye davet eden Sait, Türkiye'nin dostluğunun bu ülkeler için çok önemli olduğunu ifade etti.

"Beş tane terörist okulu için Türkiye'yi satmasınlar"

Sait, Türkiye'nin bir dünya gücü olma yolunda ilerlediğine dikkati çekerek dünya lideri bir Türkiye'nin Balkanlar'da da dikkate alınması gerektiğini, Balkan ülkelerinin Türkiye ile ilişkilerini bozmamasının önemli olduğunu vurguladı.

Türkiye'siz bir Balkanlar'ın düşünülemeyeceğini kaydeden Sait, Türkiye'nin artık "anahtar rol" üstlenen bir ülke olduğunu, bunun en büyük göstergesinin de Rusya ile ABD'nin Türkiye'yi muhatap alarak bölgede karar alındığında Türkiye'nin etkisinin dünyada görülmesi olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Sait, Balkan ülkesi liderlerinin "FETÖ okullarını kapatamam" derken iyi düşünmesi gerektiğine işaret ederek sözlerini şöyle tamamladı:

"Beş tane terörist okulu için Türkiye'yi satmasınlar. Geleceklerini zora sokarlar, tarihe hesap vermek zorunda kalırlar. Bunlar teröristtir. Türkiye'yi bölmeye ve parçalamaya yönelik çalışma yapmışlardır. PKK'dan daha beter olan bir terör örgütünden bahsediyoruz. Böyle bir terör örgütünün buradaki okullarının hala kapatılmaması Türkiye'deki vicdanları sızlatıyor."

Muhabir : Cuneyt DavutYayınlayan : Şermin Coşkun

23.10.2016 11:06:29