Gazete Vatan Logo

'Benim de payım var!'

Bakan Şimşek'ten ilginç Twitter ifadesi

Amerikan Türk Cemiyeti'nin (American Turkish Society-ATS), ABD ile Türkiye arasındaki ticari, ekonomik ve kültürel bağları güçlendirmek üzere düzenlediği '2013 Benefit Gala ve VIP Resepsiyonu, New York Borsası İşlem Salonu'nda gerçekleştirildi.

ATS'nin, 65. Kuruluş Yıldönümünde, New York Borsası İşlem Salonu'nun, hisse senetleri alım satımı dışında ilk kez başka bir etkinliğe ev sahipliği yaptığı resepsiyona Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve ABD Ticaret Bakanı Penny Pritzker de katıldı.

Ana sponsorluğunu New York Borsası'nda işlem gören ilk ve tek Türk şirketi Turkcell'in yaptığı açılış konuşmasını ATS Başkanı Murat Köprülünün yaptığı gecede, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD Ticaret Bakanı Penny Pritzker, Turkcell CEO'su Sureyye Ciliv, Türk-Amerikan İş Konseyi (TAİK) Başkanı Haluk Dinçer de birer konuşma yaptı.

ABD Ticaret Bakanı Penny Pritzker, Türkiye ile ABD arasındaki ticari ilişkilerle ilgili bilgi verdiği konuşmasında, iki ülkenin dostluk ve işbirliğini geliştirmesinin önemine değindi. Bakan Şimşek, uzun süredir müttefik ve stratejik ortak olan Türkiye, ABD ilişkilerinin başlarda NATO temelinde, daha çok askeri ilişkilere dayandığını belirtti ve 'Ama bugün küresel sorunları çözmek için G 20 zirvelerinde, daha istikrarlı ve daha demokratik Ortadoğu'da, ABD ile birlikte çalışıyoruz. ABD'nin, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) üyeliği için verdiği desteği takdirle karşılıyoruz' dedi.

Daha sonra gazetecilere bir açıklamada bulunan Mehmet Şimşek, ABD'de çok verimli toplantılarda bulunduğuna değinerek, 'Hem fon yöneticileri ile bir araya geldik, hem Amerikan şirketlerinin üst düzey temsilcileri ile bir araya geldik. Bugün gördüğünüz gibi ilk defa bu türden bir etkinlik, bir resepsiyon, New York Borsası'nın binasında yapılıyor. Hem de normalde, traderlerin gündüz işlem yaptığı bir alanda yapılıyor' diye konuştu.

New York Borsası'nda önceki gün işleme girmeye başlayan twitter'ın aktif bir kullanıcısı olduğuna da değinen Bakan Şimşek, 'Yaklaşık 600 bin mesajım var. Dolayısıyla twitter'ın Pazar değerinde benim de bir katkım var. Türkiye'de de yavaş yavaş teknoloji şirketlerinin başarılı olması için veya ortaya çıkması için bütün koşulları oluşturduk. Girişim sermayesine çok ciddi destekler veriyoruz. ABD bu konuda epeyce ileride ama bizde de nüfus çok genç, yaratıcı kişilikler var, ben inanıyorum ki zaman içerisinde bizden de bu türden önemli teknoloji şirketler ortaya çıkar, neden olmasın' dedi.

Şimşek, Cuma günü de yatırımcılarla görüşmesinin ardından Cumartesi günü Türkiye'ye döneceğini belirtti.

ATS Bakanı Murat Köprülü de, gazetecilere yaptığı açıklamada, New York Borsası'nın, İşlem Salonu'nu dünyada ilk kez kendilerine açmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Bu arada Borsa binası önünde bir araya gelen 4 kişi, Türkiye'de son günlerde gündeme oturan kızlı erkekli öğrenci evlerine ilişkin uygulama girişimleri ile ilgili taşıdıkları minik dövizlerle Bakan Şimşek'i protesto etti.

Haberin Devamı