Gazete Vatan Logo

’Benim adım Kemal’ demekle fiyatlar düşmez

TARIM ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun mazot fiyatlarındaki artışa yönelik eleştirisine, "Kaynağı söylemeden mazot fiyatlarını düşüreceğini söylüyor. ’Benim adım Kemal’ demekle mazot fiyatları düşmez. Bu vaatleri duyunca benim aklıma bir televizyon dizisinde‘Benim adım Cemil’ diyen adam geliyor" dedi.
Dün akşam saatlerinde Denizli’ye gelen Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker; Vali Yavuz Erkmen, AK Parti Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel, Mehmet Salih Erdoğan ve Mithat Ekici, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Osman Zolan ile birlikte Sarayköy İlçesi’ne bağlı Adaköy Köyü’nde bir serada incelemelerde bulundu. Bakan Mehdi Eker, buradan yoğun güvenlik önlemleri altında Buldan İlçesi’ne bağlı Yenicekent Beldesi’ne geçerek vatandaşlarla sohbet etti, sorunlarını dinledi. Bir kahvede çay içen Bakan Eker, iktidarın tarıma her türlü desteği verdiğini, önemli bir üzüm ihracatçısı olan bölgede de ihracatın daha da artması için katkı koyacaklarını söyledi. Bir üreticinin, "Gemilere ucuz mazot veriyorsunuz, çiftçiye 3 milyona mazot satıyorsunuz" demesi üzerine Eker, "Biz gemilere ucuz mazot vermiyoruz. Onlar balıkçılar. Size de destekleme yapıyoruz. Yaptığımız desteklemenin içinde mazot ve gübre desteği de yer alıyor. Bu desteklerin bir bölümü bugün hesabınıza yattı. Haziran ayına kadar çiftçiye 6 milyar 700 milyon TL destekleme dağıtacağız" diye konuştu.
Bakan Mehdi Eker daha sonra beldede bir serayı gezdi. CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun mazot fiyatlarındaki artışa yönelik eleştirisinin hatırlatılması üzerine Bakan Eker, "Kaynağı söylemeden mazot fiyatlarını düşüreceğini söylüyor. ’Benim adım Kemal’ demekle mozot fiyatları düşmez. Bu vaatleri duyunca benim aklıma bir televizyon dizisinde ’Benim adım Cemil’ diyen adam geliyor. Kılıçdaroğlu vaatte bulunurken kaynağını da açıklaması lazım. Kaynağı söylese bu öneriyi biz de değerlendiririz. Millet bu vaatlere gülüyor. Mazot fiyatını düşüreceğim diye acaba ek vergiler mi getirecek. Biz hayal kurmuyoruz, boş vaatte bulunmuyoruz. Amacımız Türk tarımındaki üretim kalitesini ve miktarını artırmaktır. Cumhuriyet tarihinin en büyük tarım desteğini de bizim hükümetimiz vermiştir" dedi.
Hayvancılık ve seracılık üzerine yatırım yapan firmalara yüzde 50 hibe verdiklerini kaydeden Eker, bundan faydalanan şirketlerin Denizli’de 65 tesis kurduklarını ve istihdam sağladıklarını söyledi.
Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, sektör temsilcileriyle görüşmek üzere Denizli kent merkezine hareket etti.

Haberin Devamı