Gazete Vatan Logo
Magazin 'Beni keşfeden Yılmaz Güney'dir'

'Beni keşfeden Yılmaz Güney'dir'

Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye kazanan 'Yol' filminde rol alan Güngör Bayrak, "Beni keşfeden Yılmaz Güney oldu" dedi.

'Beni keşfeden Yılmaz Güney'dir'

20 yıl önce Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye kazanan, Yılmaz Güney'in yönettiği 'Yol' filmi, 4 hikaye olarak ödül kazanmış, 5'inci bölüm uzun olduğu için kesilmişti. Filmin kesilen bölümü, geçtiğimiz yıl filme eklenerek, festivalin klasik seri bölümünün açılış filmi olarak gösterilmişti. Gösterime Türkiye'den Güngör Bayrak ve Erkan Özerman katılmıştı. Bu yıl Erkan Özerman ile Fransız Konsolosluğu'nun özel çalışması sonucu 'Yol'un özel gösterimi İstanbullu sinemaseverlere sunuldu.

Filmde rol alan Güngör Bayrak, "Beni keşfeden Yılmaz Güney oldu. Bana iki filminde rol verdi" dedi.

380 tane elmastan oluşan bilekliğiyle dikkati çeken Bayrak, "Sinema dünyasının efsane artistlerinden Rita Hayworth'a kayınpederi tarafından hediye edilmiş bu bileklik. Ancak eşinden boşanınca, maddi durumu kötüye gidiyor ve bu bilekliği Amerika'da bir kuyumcuya satıyor. Bana da eşim tarafından oğlumu dünyaya getirince hediye edildi" şeklinde konuştu.

Özel galaya Erkan Özerman ve Güngör Bayrak'ın yanı sıra Mahsun Kırmızıgül-Ece Binay, Fransa Başkonsolosu Bertrand Buchwalter, Tuğçe Sarıkaya ve Günsel Ülkü gibi isimler katıldı. (Cadde)

Haberin Devamı