Gazete Vatan Logo

‘Ben zenciyim rakibim Erdoğan beyaz Türk’

CHP’li İnce dün İstanbul’da konuştu: Benim rakibim sarayda yaşayan beyaz çay içen bir Beyaz Türk. Ben siyah sizin gibi çay içiyorum, zenciyim. Erdoğan kıraathane kuracakmış, ben fabrikalar kuracağım. İş isteyen bana oy versin...

‘Ben zenciyim rakibim  Erdoğan beyaz Türk’

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, dün İstanbul’un ilçelerinde mitingler yaptı. Esenyurt, Bağcılar, Bahçelievler, Küçükçekmece’de konuşan İnce, finali de gece Silivri’de yaptı. CHP’li İnce’nin açıklamalarından satır başları şöyle:

Rakibim sarayda yaşıyor!

Benim rakibim bir Beyaz Türk. Sarayda yaşayan bir Beyaz Türk. Karşısında da bu milletin zencisi var. Zencisi benim, Beyaz Türk o. Bana gariban diyor. Doğru. Ben garibanların adamıyım doğru. Rakibim Beyaz Türk. Sarayında beyaz çay içiyor. Ben sizin gibi siyah çay içiyorum. Onun için o Beyaz Türk, ben zenci.

İş isteyen bana oy versin!

Benim size vaadim stadyum değil, park değil, kıraathane değil; bereket fışkıran topraklar, bacaları tüten fabrikalar. Bedava kek yemek isteyen Erdoğan’a oy versin. Fabrikada iş isteyenler bana oy versin. Her şeyi var ama projesi yok. 16 yıldır Türkiye’yi yönetiyor ama 40 gündür 3 proje açıkladı. Stat yapacakmış, park yapacakmış, kıraathane açacakmış. Sen Esenyurt’a belediye başkanı mı oluyorsun, Türkiye’ye cumhurbaşkanı mı olacaksın? Bedava kek yiyeceksiniz, üzümlü kek var, çikolatalı var. Ustayım diyordu, meğer kek ustasıymış.

Haberin Devamı

Eğitimde uzlaşma sözü!

Muharrem İnce, daha sonra Bağcılar Güneşli Meydanı’nda vatandaşlara seslendi: Eğitimde zorlama yapmayacağız. Cumhurbaşkanı olduğumda Çankaya Köşkü’ne AK Parti’den bir eğitimci çağıracağım. MHP’den bir eğitimci. İYİ Parti’den, Saadet Partisi’nden, HDP’den, parlamento dışındaki partilerden herkesi bir araya getireceğim. Diyeceğim ki, ‘Gelin şu eğitim konusunda uzlaşalım.’ Uzlaşarak, dayatarak değil. Öyle bir uzlaşma sağlayacağız ki 50 sene bir daha eğitim tartışması olmayacak. Bunu yapacağım, söz.

Türkiye’ye demokrasiyi yeniden getirecek, taze bir kana ihtiyaç var. Erdoğan gelirse bu krizi atlatamaz. Türkiye’yi karanlık günler bekler. Dolar 8-10 lira olursa şaşırmayın. Dünyanın bütün ülkelerinde ne zaman buhran olmuşsa uzun süre o ülkeyi yönetenler değiştirilmemişse buhran atlatılmamış. 16 senedir ülkeyi yönetiyor. Değiştirmekte fayda vardır.

Haberin Devamı

Çocuklara güzel hayaller

Şu anda yüz kadından 32’si çalışıyor, bunu iki katına çıkaracağız. Nasıl çıkaracağız söyleyeyim; Her mahalleye bir kreş kuracağız. Çocuk kreşe, kadın işe. Her semte günlük engelli bakım evi ya da yaşlı bakım evi kuracağız. İçimi acıtan bir şeyi paylaşayım. Milletvekili arkadaşımın birisi kağıt toplayan bir çocuğa sormuş; ‘Hayalin ne senin?’ demiş. Çocuk, ‘Ağabeyi büyük kağıt toplamak istiyorum, onlarda çok para var’ demiş. İçimi acıttı bu içimi. Benim 81 milyona sözüm olsun. Sizin çocuklarınıza güzel hayaller kurduracağım.

Muharrem İnce, Bahçelievler’de Haznedar Meydanı’ndaki mitingde de şunları söyledi: Biz gençlerle birlikte bu ülkeyi kalkındıracağız. Bunu birlikte yapacağız. Sen fizikçisin. Ekonomiyi nasıl düzelteceksin diyorlar. İlk ekonomi ödülünü alan kişi fizikçidir. Her yıl 10 bin öğrenciyi doktora için yurt dışına göndereceğiz. Fizik öğretmeni Muharrem İnce sözü. İki yıl içinde hiçbirinizi tarikat yurtlarına muhtaç etmeyeceğim, söz. 19 Mayıs’ta, 29 Ekim’de 500’er lira karşılıksız burs alacaksınız. Üniversiteyi bitirdin, iş bulamadın, bursun kesilmeyecek. Kredin kesilmeyecek. İş bulana kadar devam edecek.

Haberin Devamı

K.Çekmece’de konuştu

İnce, Küçükçekmece mitinginde de şunları söyledi: Endüstri 4.0, gelecek, uzay, kuantum, teknoloji, tasarım diyorum. Benim cumhurbaşkanlığımda hiçbir yargı üyesi rakiplerimi eleştiremeyecek. Yargı üyeleri Erdoğan’ı eleştiremeyecek. Çünkü yargı üyeleri siyaset yapamaz. Benim cumhurbaşkanlığımda generaller beni alkışlamayacak. Benim cumhurbaşkanlığımda valiler benim değil milletin valisi olacak.

İftar sofrasında siyaset yok!

Beylikdüzü Belediyesi’nin iftarına katılan CHP’li İnce, “Allah tuttuğunuz oruçları kabul etsin, kadir geceniz mübarek olsun. İftar sofralarını iftira sofralarına dönüştürenler var, ben onlardan biri değilim. İftar sofralarında siyasi konuşma yapmıyorum” dedi. Daha sonra Silivri’ye geçti.