Gazete Vatan Logo

‘Ben yargının da cumhurbaşkanıyım’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüksek yargı başkanlarının kendisiyle gezilere katılmasıyla ilgili eleştirilere, “Bunun yasal, ahlaki teamül olarak hiçbir yanlış yanı yoktur. Alışacaklar” diye yanıt verdi.

‘Ben yargının da cumhurbaşkanıyım’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika ülkelerine yapacağı ziyaret öncesi açıklamalarda bulundu. Erdoğan özetle şöyle konuştu:

‘Selam versem...’

“Ben yasamanın da cumhurbaşkanıyım, yargının da cumhurbaşkanıyım. Ana muhalefet bunu öğrenemedi. Ben birisine selam versem Erdoğan size niye selam verdi diye bunun hesabını soracaklar. Biz yargının başkanları ile bu tür seyahatleri rahatlıkla yaparız. Bunun yasal, ahlaki, teamül olarak hiçbir yanlış yanı yok. Bunlar alışmadılar bunlara ama alışacaklar.”

İsrail’le ilişkiler

“Temennimiz o dur ki bizim söylediğimiz özürdü, tamam. Tazminattı o da tamam gibi görünüyor. Üçüncüsü ambargoydu. Filistin’de ciddi bir elektrik sıkıntısı var. Bunun giderilmesi için bazı teklifler yaptık. Su sıkıntısı var. Bu konuda tekliflerimiz oldu. Gelişmeler olumlu gibi görünüyor. Bunları aşabilirsek bir diğer konu da okul, hastane gibi, okulların yapılması, hastane yapılması konusunda müsaade edilirse bizler Türkiye olarak yapacağız. Gıda vesaire ise Türkiye üzerinden olursa kabul ederiz diyorlar.”

Haberin Devamı

Rusya’yla kriz

“Beni meraklandıran konu, bizden nasıl bir ilk adım bekleniyor. Onu anlamakta zorlanıyorum. Biz Türkiye olarak suçlu sandalyesinde oturan bir ülke değiliz. Kaldı ki Sayın Putin ile bizim ilişkilerimiz gerçekten çok farklı bir noktadayken, iki iyi dost konumundayken bu noktaya gelmesi, veya bir pilotun yapmış olduğu bir yanlış sebebiyle koskoca Türkiye’yi feda etmesi son derece düşündürücüdür. Temenni ederim ki bir an önce bu sıkıntı aşılır ve Türkiye ile Rusya son 10 yıl içinde attıkları adımları yeniden atarlar, atmaya devam ederler.”

‘Soykırım’ uyarısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile telefonda görüşerek, Almanya parlamentosunda perşembe günü oylanacak olan 1915 olaylarıyla ilgili tasarı hakkındaki kaygılarını iletti. Erdoğan, Uganda’ya hareketi öncesi de tasarıyla ilgili şunları söyledi: “Dün (önceki gün) Başbakan Şansölye Merkel ile bir görüşme yaptık. 1-2 saat önce ben de kendisi ile bir görüşme yaptım. Kendileri elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz gibi ifadeler kullanıyorlar. Biz önce şuna inanacağız, bizim sözde Ermeni soykırımı gibi bir problemimiz var mı? Biz bu konuda rahatız. Bize bu konuda böyle bir yaklaşım gösterenler, Almanya 3 milyon Türk’ün yaşadığı bir ülke, böyle bir oyuna gelecek olursa bu iki ülke arasındaki diplomatik, ekonomik, askeri, bütün bunları zedeler. Öyle düşünüyorum ki bütün bunlar değerlendirilecektir. Çıkmamış bir kararı değerlendirmeyi doğru bulmam.”

Haberin Devamı