Gazete Vatan Logo

'Ben Şemdin Sakık mıyım?'

Genelkurmay eski Başkanı gizli tanık iddialarına cevap verdi

Emekli Orgeneral Büyükanıt, kendisi için “Ergenekon’da gizli tanık” diyen CHP’li Özcan’a tepki gösterdi: Ben Şemdin Sakık mıyım ya gizli tanık olacağım. Bu yalan ve iftira. Şerefli ol...”

GENELKURMAY eski Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyakanıt, Ergenekon davasında gizli tanık olduğu iddiasını ortaya atan CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan’a sert tepki gösterdi. BEA TV’de önceki akşam Kırmızı Çizgi programına katılan Büyükanıt, şöyle konuştu:

Tekzibe bile tenkit!

“’Birisi kulağıma fısıldadı, Yaşar Büyükanıt Ergenekon Davasın’da gizli tanıkmış’ diyor. Bunu söyleyen milletvekili. Bir tekzip yayınladım onu bile tenkit ediyorlar. O milletvekilini ne tanırım ne ederim. Bolu milletvekiliymiş. Genç bir adam. Peki bu partide adamlar ‘Ya sen ne diyorsun, nereden çıkardın...’ Ben diyorum ki bu yalan ve iftira.”

‘Hoşgeldiniz’ dediler

Davada tanık olarak çağrıldığı için gittiğini hatırlatan Büyükanıt, emrinde çalışmış olan tüm sanıkların “Sayın komutanım hoşgeldiniz” dediğini anlattı. Büyükanıt, şöyle devam etti:

“Hukuk bu, mahkeme davet ederse gideceksiniz. Salonda 350 kişi vardı, hepsinin karşısına çıktım. Bu vatandaşlık görevim. Gizli ne demek. Ben Şemdik Sakık mıyım ya gizli tanık olacağım. Böyle bir şey söylenebilir mi? Şunun için söylüyorum; siyasetin geldiği seviyeyi göstermek için.”

Özcan’ı, bir vatandaşa hakaret etmek için o dokunulmazlık zırhına bürünmekle suçlayan Büyükanıt, şunları söyledi:

‘Şunu dedi, de’

“Çık de ki, şerefli ol, ‘Bana şu falanca şunu dedi de’ tamam. Sen kulağına her fısıldayanı Meclis’e çıkıp dile mi getiriyorsun? Ben de desem ki kulağıma birisi fısıldadı, sen şöyle şöyle dese ne olacak? Gerçi o terbiyesizliği yapmam, yakışmaz.”

Büyükanıt, kendisinin hayatı boyunca hiçbir astına hakaret etmediğini de söyledi.

Haberin Devamı