Gazete Vatan Logo

`Ben onunla yattım' deyince öldürdüm

Oğlunun okulunda karne günü eşini öldüren Bekir Duranhakim önünde

ADANA'da ayrı yaşadığı eşi 25 yaşındaki Firdevs Duran'ı, 15 yerinden bıçaklayarak öldürmekten yargılanan 28 yaşındaki Bekir Duran savunmasında, eşini kendisini aldattığı için öldürdüğünü söyledi.

9 yıllık eşi Firdevs Duran'ı, 23 Ocak'ta oğlu 8 yaşındaki Mert'in öğrenim gördüğü Bahçeşehir İlköğretim Okulu'nun kızlar tuvaletinde bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen kartonpiyerci Bekir Duran, savunmasında mahallede eşiyle ilgili dedikodu yapıldığından söz etti. Hakkında, `Ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası' istenen Duran, Adana 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında, eşini kendisini aldattığı için öldürdüğü iddiasını yineledi. İşi gereği çoğunlukla kent dışında bulunduğunu bildiren Firdevs Duran, savunmasında şunları söyledi:

"Etrafımda eşimin kötü yolda olduğuna dair dedikodular vardı. İşim daha çok il dışındaydı. Apartmanımıza yeni taşınan bir kadın vardı. Eşim onunla görüştüğünden beri eve geç ve alkollü gelmeye başladı. Telefonunu değiştirdi, her hafta 250 kontör harcıyordu. Sürekli de kuaföre gidiyordu. Birkaç kez internette erkeklerle chat yaparken yakaladım. Ama onu çok sevdiğim için `haber izliyordum' şeklindeki yalanlarına inanmış gibi yaptım. Fabrikadaki iş arkadaşım, `Eşin seni bir çok erkekle aldatıyor' dedi. Sorduğumda eşim yalanladı. İl dışına gittiğimde oğlumu 20 gün anneme bırakmış. Sonra evi terk etti. `Kafamı dinlememe izin ver' dedi. 1 hafta sonra oğlumun karnesi verilecekti, okula gittim. Bahçede beklemeye başladım, eşim lüks bir arabadan indi. İndiği arabanın sahibini sordum. Bana, `Ben onunla yattım, başka erkeklerle de yattım' dedi. Bunu söyleyince şuurumu kaybettim ve onu öldürdüm."

İlk duruşmada tanık olarak getirilen, ancak konuşamayan Duran çiftinin oğlu Mert ise bu kez duruşmaya gelmedi. Duruşma, diğer tanıkların dinlenmesi ve eksik evrakın tamamlanması için ertelendi.

Haberin Devamı