Gazete Vatan Logo

‘Ben değil şeytan sensin’

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yaşanan mağduriyetler nedeniyle mağdurlara sahip çıkacaklarını belirterek, “İnancıma göre zalime teslim olmayız zulmün karşısında susan dilsiz şeytandır, ben şeytan değilim, şeytan sensin” dedi

‘Ben değil şeytan sensin’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün partisinin grup toplantısına Ankara anmalarının yasaklanmasını eleştirerek başladı ve “10 Ekim 2015, iki canlı bomba 101 vatandaşımızın hayatına malolan bir terör gerçekleştirdi. Garda insanlar toplandılar güle oynaya, barış istiyorlardı. Bu ülkenin gençleri huzur içinde yaşamak istiyorlar. Dün yıl dönümüydü, aileler gelmiş, anmak istediler. Biber gazı, cop, şiddet, Türkiye’ye yakışmıyor. Bir annenin kendi çocuğunun öldüğü yere karanfil bırakması suç mudur, çocuğunu anması suç mudur? Biz bu ayıbı ortadan kaldırmak için daha ne kadar bekleyeceğiz? Bu ülkeye demokrasi, hoşgörü, özgürlük ne zaman gelecek?” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, toplantıya hükümete yönelik eleştirileriyle devam etti.

‘Bu yükü taşıyamıyor’

“Türkiye, darbeyle, terörle, tutuklu gazetecilerle anılıyor. AKP’ye oy veren yurttaşlarıma sesleniyorum. Gittiniz oy verdiniz, 14 yıldır tek başlarına iktidarda olmalarına katkı verdiniz, 14 yılda ne istedilerse yaptılar, ama bütün başarısızlıklarına belli gruplara yükleme konusunda ciddi beceri sergilediler. Dönemi geldi ‘Bizi PKK kandırdı’, ‘Bizi FETÖ kandırdı’, ‘Bizi Esad kandırdı’... Siz şu soruyu sormadınız. Biz size her gelen sizi kandırsın diye mi oy verdik? Kandırılan bir iktidar Türkiye’yi yönetebilir mi? Herkesin kandırdığı, oyuncak haline getirdiği iktidar Türkiye’yi yönetebilir mi? Artık Türkiye, bu kadar ağır bir yükü taşıyamıyor.”

Haberin Devamı

‘Beni dinlememişsin’

“Yenikapı ruhu ne oldu’ diyorlar. Sen beni dinlememişsin, ben insan haklarını, demokrasiyi, özgürlükleri, mazlumun hakkını savuunuyorum. İnancıma göre zalime teslim olmayız, zulmün karşısında susan dilsiz şeytandır, ben şeytan değilim, şeytan sensin. O kadar ağır olaylar var ki, gidelim hep beraber hapishanelere bakalım, AKP milletvekili ‘Silahım olsa ben de kafalarına sıkardım’ diyor. Lafa bak. İşkence yoksa gidersiniz raporunu düzenlersiniz. 21 Temmuz; hükümet BM’ye dilekçe veriyor. Kişisel ve Siyasal Haklar Uluslararası Sözleşmesi’nin 13 maddesini askıya aldık diyor OHAL süresince. ‘Tutulanlara insani biçimde davranma’, ‘adil yargılama’ maddesi. Hükümet diyor ki OHAL kapsamında hapse alınanlara işkence yapacağım, adil yargılamayacağım.”

Haberin Devamı

‘Ülkede iki Başbakan var’

“Türkiye’nin bir dışişleri bakanı var. Sorumluluk başbakana aittir, neden cumhurbaşkanı konuşur? Hangi gerekçeyle hangi sorumlulukla konuşur? Başbakan yok ortada, iki tane başbakan var, biri resmi başbakan Binali Yıldırım, biri de gölge başbakan Berat Albayrak. Yıldırım’a iyi niyetlerle şunu söylemek isterim: Koltuğunuzun hakkını verin ve yetkilerinizi başkasıyla bölüşmeyin, aksi halde kan kaybediyorsunuz.”

‘Davayı kim açmış Bilal oğlan...’

“Hükümet yetkilileri, ‘Türkiye’de darbe olduğunu kimseye anlatamıyoruz’ diyor. Anlatamazsınız. Üniversiteden hocaları attınız, binlerce öğretmeni işinden ettiniz, er, erbaş, astsubayları hapislere tıktınız. Gaziantep’te NAKSAN diye bir firma var, 2 aydır işçiler aylık alamıyor. ‘Mağdur edebiyatı yapmayın’ diyorlar. O işçinin hakkına da alınterine de sahip çıkmak CHP’ye yakışır. TBMM’den KHK çıkarma yetkisi aldılar, anayasa hükmünde kararname çıkardılar. Benim hakkımda da iki yıl 8 aylık bir dava açılmış. İki yıl 8 ay değil, 2 bin 800 yıllık iddianame düzenlemezseniz adam değilsiniz. Sanıyorlar ki korkacağız, kim açmış? Bilal oğlan. Ben senin ne olduğunu biliyorum sevgili Bilal. ‘Babacığım tekrar et, hepsini dağıtamadık’ diyen sen değil miydin?”

Haberin Devamı

‘FETÖ’den farkın yok’

“FetHullah Gülen terör örgütünden haberimiz yoktu diyorlardı. Sezgin Bey’in soru önergesi var. Dönemin Bakanı Emrullah İşler, ‘MGK’nın gündemine hükümetimiz tarafından getirilmemiştir, söz konusu MGK kararını hayata geçirme döneminde herhangi bir adım atılmamıştır’ diyor. Nasıl oldu da sizi kandırdılar o zaman. Aslında bunu Erdoğan anlatıyor. ‘Aynı menzile farklı yollardan gidiyoruz’ diyorlar. Aynı menzile giderken rekabet içinde biri diğerini yok etmeye çalıştı. Biri galip geldi, diğeri mağlup. O zaman senin FETÖ’den bir farkın yok demektir.”