Gazete Vatan Logo

‘Ben de gelecektim seninle komutanım!’

Düşen helikopterde şehit olan Tümgeneral Aydın’ın, sürekli yanında olan koruma astsubayını, o gün dinlenmesi için yanında götürmediği ortaya çıktı

‘Ben de gelecektim seninle komutanım!’

Şenoba’da meydana gelen helikopter kazası sonucu 12 silah arkadaşıyla birlikte şehit olan Tokatlı Tümgeneral Aydoğan Aydın, yakın koruma astsubayı Cavit Cihan Özlü’yü o gün yanına almayarak hayatını kurtarmış oldu. Yaklaşık 2 aydır yakın koruması olan hemşerisi Özlü, üs bölgelerini denetlemeye giden helikoptere binmek için tam teçhizatlı hazırlandı. Ancak, şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın son 5 dakika kala korumasına ‘Dün akşam nöbetçiydin, yoruldun dinlen oğlum’ diyerek helikopterde yer olmasına rağmen çağırmadı. Bu detaylar Astsubay Özlü’nün, sosyal medyada yayınladığı mesajla ortaya çıktı.

‘Elini öptüm, yolcu ettim’

Özlü, okuyanların yüreğini dağlayan mesajda şu ifadelere yer verdi: “Oğlum derdin bana, yürekten oğlum derdin komutanım! Bana bir şey olursa Niksar’a gidemezsin kestane derdin. Koruma Astsubayın yaptın bana en büyük gururu bağışladın. ‘Bundan sonra beraberiz oğlum, ben nereye sen oraya’ dedin. Her yere ‘hadi oğlum gidelim’ derken, dün ne oldu da ‘Kahraman Cavit, sen makama sahip çık. Dün akşam nöbetçiydin, yoruldun dinlen oğlum’ dedin. Elini öptüm, yolcu ettim seni. Ben de gelecektim seninle babam, ben de gelecektim! Kıyamadın bana, biliyorum kıyamadın.”

Haberin Devamı

Operasyona onun adı verildi

Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın adı, yönettiği operasyona verildi. Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) yapılan bilgilendirmeye göre, başından beri yönettiği operasyon artık “Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın Operasyonu” olarak anılacak.