Gazete Vatan Logo

‘Ben de böyle bir akıbete uğrarsam...’

‘Mursi idam edilirse şehitlik rütbesine erişmiş olacaktır. Ben de böyle bir akıbete uğrarsam, rabbim inşallah bizlere de o makamı lütfedecektir’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , Kayseri’deki ‘toplu açılış’ töreni dolayısıyla düzenlenen mitingde konuştu. Erdoğan, konuşmasında şunları söyledi:

‘Hakaret ediyorlar’

“Ben her partiye eşit mesafedeyim. Gönlümde bir aslan yatıyor o ayrı. Ancak bana diyorlar ki tarafsız olması lazım. Ben gelirken ne dedim? ‘Ben milletin tarafındayım’ dedim. Şimdi milletimi aldatmak isteyenlere karşı kalkıp ben tavrımı koymam lazım. Ben koalisyon zarar verir dediğim zaman beyefendiler rahatsız oluyor. Çok da hakaret ediyorlar. Herhalde bu ülkede hakaret edilen cumhurbaşkanlarından nadide olanlarından bir tanesi de benim. Varsın etsinler, kem söz sahiplerine aittir. Ben hakaret etmiyorum, sadece mahkemeye gönderiyorum.”

‘Ölümümüz şahsiyetlidir’

“Bugünlerde bir şey daha oldu. Mısır’da yüzde 52 ile milletin oylarıyla iş başına gelen Mursi’yi ve arkadaşlarını idama mahkum kararı aldılar. Bizim ölümümüz şahsiyetlidir. Mursi’nin idamı şahsiyetlidir. Nitekim eşi de çocukları da mahkemeye bile gitmediler. Biz bu mahkemeyi kabul etmiyoruz dediler. İşte onur budur. Şahsiyet budur. Ve o insanların hiçbirisi adam öldürmediler. Ama buna rağmen darbeci Sisi şu anda kendi memurlarıyla bu kararı aldırttı. Ben tekrar Avrupa’ya dünyaya sesleniyorum. Niye siz darbeci Sisi’nin yanında yer aldınız? Gerek Mursi konusu gerekse şu adaletsiz adımlar, şunu gösterdi. Mursi idam edilirse ki inanmıyorum. İnşallah edilmeyecek, edemeyecekler. Terör örgütüyle mücadele eden bir kardeşim şehitlik rütbesine erişmiş olacaktır. Ben de eğer böyle bir akıbete uğrarsam, rabbim inşallah bizlere de o makamı lütfedecektir diye inanıyorum.”

Haberin Devamı

‘Vatana ihanet cezası bellidir’
“MİT TIR’ları meselesini hatırlıyorsunuz değil mi? Yardım götüren TIR’ları durdurup tüm dünyaya mesaj vermeye çalıştılar. Bunun adı açıkça vatana ihanettir. Benim gönlümde de milletimin gönlünde de bunlara verilecek ceza aslında bellidir. Ama Türkiye bir hukuk devleti, bunlara rağmen hukuk devleti.”

Haberin Devamı