Gazete Vatan Logo

‘Ben artık sizden biriyim’

SURİYE’DE 8 yıldır süren iç savaş nedeniyle ülkesini terk ederek ailesiyle Nevşehir’in Derinkuyu ilçesine yerleşen 10 yaşındaki Taimaa Alhajomar, Türkiye sevdasıyla dikkati çekiyor.

‘Ben artık sizden biriyim’

İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını ezbere okuyabilen 4. sınıf öğrencisi Alhajomar, Türkiye ve Türk bayrağına olan sevgisiyle hem arkadaşlarının hem de öğretmenlerinin takdirini topluyor. Okulda ‘Vatan sevgisi’ temasıyla düzenlenen sergi için kağıttan yaptığı beyaz kelebeklerle Türk bayrağı oluşturan Alhajomar, benzer etkinliklerde ön plana çıkan çalışmalar ortaya koyuyor. Afrin’de terör örgütlerine karşı yürütülen mücadeleye katılan Mehmetçik’e de mektup yazarak askerlere şükranlarını aktaran Alhajomar, Türkçe’yi de akıcı şekilde konuşuyor.

Alhajomar, ‘Burada 3 yıldır varız. Burada bombalama yok, bayrağı çok güzel, insanları çok güzel, huzur içinde yaşıyoruz bundan başka ne isteriz ki. Ben kendimi Türk gibi hissediyorum. Bayraktaki hilal dinimiz, yıldız Türkiye, rengi ise şehitlerimizin kanı. Bayrağı kelebeklerle oluşturdum çünkü kelebekler özgürce uçuyor’ şeklinde konuştu. Alhajomar’ın sınıf öğretmeni Esme Uzun ise kısa sürede Türkçe öğrenerek yaşıtlarıyla arasındaki açığı kapatan öğrencisi ile gururlandığını söyledi.

Haberin Devamı