Gazete Vatan Logo

‘Belgeler FETÖ’den değil, bürokrattan’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakınlarının off-shore işlemi yaptığına dair dekontlar gösteren CHP lideri Kılıçdaroğlu “Bu evrakları veren de bir insan tabii ki, uzaydan almadık. Bu ülkeyi seven milyonlarca bürokrat var” dedi

‘Belgeler FETÖ’den değil, bürokrattan’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında dile getirdiği iddialara ilişkin “O kağıtları kim eline tutuşturdu” şeklindeki tepkilere dün yanıt verdi. Kadınlarla ilgili çalışmalar yürüten akademisyenler, politikacılar, sivil toplum kuruluşları, aktivistler ve gazetecilerin katılımıyla düzlenen “Eşitlik, Adalet ve Kadın Zirvesi”ne katılan Kılıçdaroğlu, ortaya attığı iddialara ilişkin sorular üzerine şunları söyledi:

‘Ahlaki sorun var’

Man Adası olayı şöyle önemli, vatandaşına dönüp diyeceksin ki ‘vergi ver.’ Evde musluğu açtıktan sonra 5 çeşit vergi ödüyor kadın, aile olarak ödeniyor. Ama Ankara’daki beylerin çocukları Türkiye’de vergi ödememek için başka ülkelere gidip şirket kuruyorlarsa burada bir ahlaki sorun var. Bunun bir milat olmasını isterim ve hep beraber 2019’da sonlandıracağız.

Yeni belge işareti!

Kılıçdaroğlu, belgelerin savcılığa verilmemesi eleştirilerine ilişkinse, “İlk açıklamadan bu yana izlediğimiz tüm stratejiler tuttu. Kim hangi konuşmayı yapacak, o da bizim düşündüğümüz süreç içerisinde gerçekleşti. Şimdi bir adım kaldı, o adımı da bugün yarın gerçekleştireceğiz. Ondan sonra daha farklı bir şekilde toplumun önüne çıkacağız” ifadelerini kullandı. “Yeni belgeler mi var?” sorusu üzerine ise Kılıçdaroğlu, “Evet, ben şimdiden bir şey söylemeyeyim. Dediğim gibi, bir adım kaldı. Bir şey daha olması lazım, onu da bugün yarın gerçekleştireceğiz” diye yanıtladı.

Haberin Devamı

Söz konusu iddialarda gösterdiği evrakların kimler tarafından verildiğinin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu şunları söyledi: Bu evrakları veren de bir insan tabii ki uzaydan almadık. Ama bunlar bize geldi diye biz ortalığa çıkmadık. Bakıyoruz, araştırıyoruz, doğrulatıyoruz, ilgili kişilerle konuşuyoruz. FETÖ’cüler mi verdi? Yok efendim, ilgisi yok. Bu ülkeyi seven, bu ülkenin çıkarlarını savunan milyonlarca bürokrat var, milyonlarca insan var. Onlar yurtsever insanlar, haksızlıklara tahammül edemeyen insanlar. Onlar getirip veriyorlar. ABD’deki Sarraf süreciyle Man Adası sürecinin tesadüfen denk geldiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Amerika’da bu davanın ne zaman başlayacağını bilmiyorduk. Tamamen tesadüf, zaten bunun (Man Adası iddiaları) o davayla da ilgisi yok” dedi.

Haberin Devamı

‘Belgeler’ açıklanacak

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Kılıçdaroğlu’nun kürsüden gösterdiği belgelerle ilgili açıklama yaptı. Özel, “CHP belgeleri belki yarın (bugün) belki yarından yakın, yarın (bugün) burada yapılacak parti sözcümüz Bülent Tezcan’ın bir basın toplantısı ile ya da hafta sonu yapılacak bir basın toplantısı ile belgeleri merak eden herkesin merakı tatmin olmuş olacak. Nasıl Salı günü bütün beklenti karşılandıysa, belge konusunda kimse merak etmesin” dedi.

Türban için öz eleştiri

30-35 yıl boyunca başörtüsü üzerinden siyaset yapıldığını, bunun doğru olmadığını aktaran Kılıçdaroğlu, “Kadın istediği gibi giyinir. Burada bizim eksiğimiz var. Bizim sorunumuz kadın haklarıyla erkeklere sağlanan hakların eşitlenmesi. Biz bunu sağlamak zorundayız. Hem düşünce özgürlüğünü yapıyoruz, hem de çifte standart... Bu doğru değil” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, “CHP iktidara gelirse yine üniversitelere yasak gelir” söylentilerine, “Asla ve asla, üniversiteye gidenin başımız üstünde yeri var” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

‘Rüşvet alanlar, koruyanlar belli’

CHP Genel Başkanı, ABD’de görülmekte olan Mehmet Hakan Atilla davasında, itirafçı olduğu belirtilen Rıza Sarraf ile ilgili de şunları söyledi: Haysiyetli insanların Sarraf davasından sonra bulundukları makamlardan ayrılması lazım. Düne kadar Sarraf’ı devlet protokolüne oturttular. ‘Hayırsever iş adamı’ dediler. Şimdi Sarraf düşman oldu. Niçin? Çünkü itirafçı oldu. Adam rüşvet vermiş, hepimiz biliyoruz rüşvet verdiğini. Rüşvet alanlar da belli, koruyanlar da belli. Beni üzen nokta şu, olay Türkiye’de oluyor. Hepimiz olayı biliyoruz. Olayı kapatıyoruz, şimdi Amerika’da yargılanıyor. O dosyaları kapatan hakimler gelecekte çocuklarına hesap veremeyeceklerdir. O çocuklar babalarından utanacaklardır.

Savcılık belgeleri istedi!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun TBMM Grup toplantısında açıkladığı belgeler ile ilgili olarak soruşturma başlattı. Başsavcılığın açıklamasında şöyle denildi: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu TBMM grubunda yapmış olduğu konuşmasında Bellway Ltd isimli ve yurt dışında faaliyet gösteren şirkete usulsüz para aktarıldığı iddia edilerek buna ilişkin swift mesajları ve dekontları bulunduğunu ileri sürdüğü adı geçen şirket yetkilisinin de belgelerin sahte olduğunu belirtmesi nedeniyle olayla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızda soruşturma başlatılmıştır. CHP Genel Merkezinden iddia edilen hususlarla ilgili tüm belgelerin Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesi CMK 332 maddesi kapsamında yazılı olarak istenilmiştir.

Haberin Devamı