Gazete Vatan Logo

‘Bedelli’de 21 gün düşmez

“Bedelli talebiyle ilgili kanun haftasonu Meclis’ten geçer. Türkiye’yi bir daha bedelli kanunlarına ihtiyaç duyulmayacak askerlik sistemine kavuşturmuş olacağız. Hem tüm vatandaşlarımıza temel askerlik eğitimi verebileceğimiz hem de TSK’nın insan gücünü uzmanlığa dayalı hale getirebileceğimiz sistem üzerinde de çalışıyoruz”

‘Bedelli’de 21 gün düşmez

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün AK Parti grup toplantısında yaptığı konuşmada askerlikle ilgili çok önemli mesajlar verdi. İşte o mesajlar…

YUNANİSTAN’A BAŞSAĞLIĞI: Komşumuz Yunanistan’da çıkan yangında ilk açıklamalara göre 49 kişinin öldüğünü 157 kişinin yaralandığını üzüntüyle öğrendiğimizi ifade etmek istiyorum. İhtiyaç duyulması halinde her türlü yardıma hazır olduğumuzu Yunan makamlarına ilettik. Ülkem ve milletim adına ölenlerin yakınları başta olmak üzere, tüm yunan halkına şahsım milletim adına başsağlığı diliyoruz.

SÖZÜMÜZÜ TUTTUK: Bakanlarımız kendi sorumluluk alanlarıyla ilgili kısa orta ve uzun vadeli eylem planlarını hazırlıyor. Kısa vadeli programımızı hemen uygulamaya geçireceğiz. Ve 100 günlük program çalışmamız devam ediyor. OHAL’i kaldırmış olmamız, önemli bir adımdır. Söz verdik, sözümüzü yerine getirdik. Seçimin ardından bu adımı atacağız dedik.

HAFTASONU BİTER:Bedelli askerlik talebiyle ilgili kanunu da Meclis’ten geçirerek o konuda da sözümüzü tutmuş olacağız. Seçim kampanyasında dediğimiz gibi, yetkili bakanlıkla çalışmalarımızı yaparız ve bununla ilgili adımı atarız dedik ve bu adımı attık. İnşallah hafta sonu itibariyle bunu da bitirmiş olacağız.

Haberin Devamı

ASKERLİK SİSTEMİ: Batı ülkelerinde askerlik için personel bulunamadığı dönemde biz, yığılmaları önlemek için bedelli askerlik düzenlemesi çıkarmak zorunda kalıyoruz. Gereken hazırlıkların ev planlamaların yapılmasının ardından Türkiye’yi bir daha bedelli kanunlarına ihtiyaç duyulmayacak bir askerlik sistemine kavuşturmuş olacağız. Türkiye’nin yürüttüğü mücadeleleri, gerçekleştirdiğimiz operasyonları yükümlülerle yapma imkanımızın olmadığı açıktır. Milletimizin askerlikle bağının tümden kopmasını da doğru bulmuyoruz. Bu millet asker bir millettir.Hem tüm vatandaşlarımıza temel askerlik eğitimi verebileceğimiz hem de TSK’nın insan gücünü uzmanlığa dayalı hale getirebileceğimiz bir sistem üzerinde çalışıyoruz.

OHAL YETKİMİZ VAR: İhtiyaç duyulan her zaman ülke genelinde veya belirli yerlerde OHAL ilan etme yetkimiz vardır. Böyle bir ortamda hiç kimsenin ülkemizi çıkardığı kanunlar yüzünde eleştirmeye hakkı olamaz. Bizim için önemli olan kimin ne dediği değil, ülkemizin ve milletimizin neye ihtiyacı olduğudur.

Haberin Devamı

SURİYE’DE GÜVENLİK: Güvenlik güçlerimizin bir süredir sınırlarımız içinde ve dışında gerçekleştirdiği başarılı operasyonlar doğru yolda ilerlediğimizin en büyük ispatıdır. Terör örgütlerinin yeni merkezi haline dönüştürülen Suriye’yi adım adım güvenli hale dönüştürüyoruz.

MÜNBİÇ’TE YENİ DÖNEM:Amerika ile vardığımız mutabakat çerçevesinde Münbiç’te yeni bir dönemi açıyoruz. Hudutlarımız için tek bir terörist kalmayana, Suriyeli kardeşlerimiz evlerine dönene kadar operasyonlarımız devam edecektir.

İsrail’de Hitler’in ruhu hortladı

İNSANLIK SUÇU: Bölgemizdeki en mazlum coğrafya Filistin’dir. İsrail’in Filistin ve Gazze başta olmak üzere gerçekleştirdiği saldırılar tam anlamıyla bir insanlık suçudur. Kendi topraklarını savunmaktan başka hiçbir suçu olmayan sivil Filistinlilerin üstüne tankıyla topuyla keskin nişancısıyla giden İsrail, terör devleti olduğunu bir kez daha gösterdi. İsrail’in uyguladığı insanlık dışı vahşet vardır.

İSRAİL’İN KARARI: Geçtiğimiz günlerde kabul edilen ‘yahudi ulus devlet kanunu’ bu ülkenin gerçek niyetini ortaya koymuştur. İsrail bu kanunla yaptığı hırsızlığa kılıf üretmiştir. Bu düzenleme İsrail’in en faşist, en ırkçı devlet olduğunun hiçbir şüpheye yer vermeyecek şekilde ispatıdır. İsrail’in bu düzenlemeden sonra Siyonizm, faşizm ve ırkçılık ile bunların sonuçları konusunda söyleyecek hiçbir sözü kalmamıştır. Dünyayı büyük bir felakete sürükleyen Hitler’in İsrail’in bazı yöneticilerinde ruhu yeniden hortlamıştır. Bugün susanlar, yarın dökülecek kanların müsebbipleri olacaktır.

Makamlar geçicidir

YEREL SEÇİMLER:Bundan sonra önümüzde kısa vadeli tek bir seçim takvimimiz var. Bu da 2019 Mart’ındaki mahalli idareler seçimidir. AK Parti olarak 18 Ağustos’ta olağan büyük kongremizi yapıyoruz. Kongrenin ardından mahalli seçimlere dönük çalışmamızı hemen başlatacağız.

DEĞİŞECEKLERİ BELİRLEYECEĞİZ:Başka partiler kendi iç kavgalarıyla, çekişmeleriyle, olağanüstü kongreleriyle uğraşılabilirler. Bizim böyle bir lüksümüz yok. Ve kimse bulunduğu makamların kendileri için ilanihaye kalacakları bir makam olarak kabul etmemeleri gerekir. İşte şu anda diğer partilerin halini görüyorsunuz değil mi? Biz onların durumuna asla düşemeyiz. Bunlar bize asla yakışmaz. 2019 Mart’ı için de kimlerin devam edeceğini, değişeceğini belirleyeceğiz.

F-35’te sorun yok
Cumhurbaşkanı Erdoğan, grup toplantısının ardından soruları yanıtladı. “Bedelli askerlikteki 21 günlük süre sosyal medyada hâlâ tartışılıyor. Bu sürenin düşmesi gibi bir ihtimal var mı?” sorusuna Erdoğan, şu yanıtı verdi: Tartışılır, bir şey yok. 21’den aşağı düşme yok, 21. 28 malum 21’e düşürüldü, bunu yaptık. Ayrıca süre olarak da yaş noktasında asgari 25 yaş ama azamisi 38 olarak ifade edilmişti. Şimdi 38’i kaldırıyoruz, önü açık. Erdoğan, “Bir daha bedelliye ihtiyaç kalmayacak mı?” sorusu üzerine, “İhtiyaç kalmayacak şekilde o düzenleme de yapılıyor” dedi. “ABD Kongresinin üzerinde uzlaşmaya vardığı bir tasarı var. Tasarıda F-35’lerin Türkiye’ye teslimatının durdurulması da yer alıyor. Bu kararı nasıl değerlendirirsiniz?” sorusu üzerine Cumhurbaşkanı, şu değerlendirmede bulundu: Biz şu ana kadar 900 milyon dolar ödeme yaptık. İki tanesinin teslimatı da orada bize yapıldı. Şimdi orada bizim pilotlarımız eğitim uçuşlarını da yapıyorlar. Biz, bu noktada herhangi bir olumsuz endişe taşımıyoruz.
ÇİPRAS’A MESAJ
Erdoğan, Yunanistan’daki yangın faciasıyla ilgili olarak Yunan Başbakanı Çipras’a ‘yardıma hazırız’ mesajı verdi.
Putin’le görüşecek
Başkan Erdoğan, Güney Afrika’nın Johannesburg kentinde yapılacak BRICS zirvesi çerçevesinde 26 Temmuz’da Rusya lideri Putin’le görüşecek.

Haberin Devamı