Gazete Vatan Logo

'Bebek yüzlü', firarı aylar önce planlamış

5 Ocak'ta cezaevinden firar eden seri katil Ali Kaya'nın 3 ay önce cezaevinin krokisini temin etmeye çalıştığı öne sürüldü. Firar olayı cezaevindeki güvenlik zaaflarını da ortaya çıkardı

'Bebek yüzlü', firarı aylar önce planlamış

Gaziantep H Tipi Cezaevi'nden 5 Ocak'ta firar eden, Türkiye'nin 'bebek yüzlü katil' olarak tanıdığı Ali Kaya'nın firarının ardından, cezaevindeki ihmalle ilgili rapor hazırlandı. İddialara göre Kaya, kaldığı özel koğuştan kaçabilmek için 105 metrelik ipi paspas tahtalarıyla birleştirerek merdiven yaptı ve tel örgülerin bulunduğu yüksek duvara çıktı. Aşağıya inmek için kameraların görüş alanına girmeyen bir noktayı geçen Kaya, buradan E Tipi Cezaevi'nin açık görüş alanına gitti ve yaşlı bir kadını tekerlekli sandalyeye bindirip refakatçi izlenimi yarattı. Daha sonra H Tipi Cezaevi'nin bulunduğu alana dönen Kaya, burada 15 dakika dinlenip su içti. Bu sırada kameraya yakalandığı, soruşturma safhasında fark edilen Kaya, ziyaretçilerle birlikte dışarı çıkıp kaçtı.



TÜM KOĞUŞA 1 YIL CEZA

Olayın ardından yapılan denetimlerde, ziyaretçi girişlerinde güvenlik kamerasının bulunmadığı saptandı ve bu zafiyet yetkililerce rapor edildi. 15 dakikalık dinlenme anında kameraların görüş alanına girdiği anlaşılan Kaya'nın kaçışındaki ihmallere dair soruşturma sürüyor. Yaklaşık 3 ay önce cezaevi krokisini edinmeye çalıştığı da öğrenilen Kaya'nın, planını uzun süredir hayata geçirmeye çalıştığı anlaşıldı. Olayla ilgili soruşturma derinleştirilirken, 15 gündür firarda olan Kaya için sadece Gaziantep değil, yurttaki tüm emniyet ve jandarma ekipleri teyakkuza geçmiş durumda. Müebbet hapis cezası bulunan Kaya'nın, firar ettiği süre içinde başka cinayetler işlemesinden endişe ediliyor. Öte yandan, Kaya'nın koğuş arkadaşlarına da 1 yıllık görüş cezası verildiği öğrenildi. Sayısız ihbarın yapıldığı Kaya ile ilgili afiş de hazırlayan güvenlik güçleri, seri katili görenlerin 155'i aramasını istedi.

Haberin Devamı