Gazete Vatan Logo

‘Bazı hataları aptallar değil alçaklar yapar!'

Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO’ya Rize’den sert çıktı: Bu terbiyesizlik kuru bir özürle geçiştirilerek üzeri örtülebilecek bir konu değildir. NATO’nun güvenilirliği tüm üye ülkeler nezdinde sorgulanabilir hale gelmiştir

‘Bazı hataları aptallar değil alçaklar yapar!'

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize’deki Yenişehir Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen AK Parti Rize Olağan Kongresi’ne katıldı. Erdoğan’ın buradaki konuşmasının ana gündeminde NATO tatbikatındaki skandallar vardı. İşte Erdoğan’ın konuşmasından çarpıcı satır başları: “Norveç’teki NATO tatbikatında sergilenen terbiyesizliği sizler de takip ettiniz. Bazı yanlışlar vardır ki onları aptallar değil ancak alçaklar yapar. Buda böyle bir hadisedir. Şahsımı ve Cumhuriyeti Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü hedef alan bu terbiyesizliği NATO içerisinde bir süredir müsaade etiğimiz çarpık bir bakış açısının dışa vurumu olarak anlıyorum.”

- S-400 TEPKİSİ: “Suriye’den ülkemize yönelik tehditlerin zirveye çıktığı bir dönemde füze savunma sistemlerini geliştirerek Türkiye’ye yönelik bir saldırı durumunda harekete geçilmeyeceği intibasını veren NATO’nun güvenilirliği tüm üye ülkeler nezdinde sorgulanabilir hale gelmiştir. Biz kendi güvenliğimizi sağlamak için Rusya’dan S-400 hava savunma sistemleri almaya kalktığımızda ittifakın önde gelen kimi ülkeleri bakımından ortaya konan tepkide bu çarpıkları teyit eder mahiyettedir. Daha önce aynı sistemin bir alt sürümünü satın alan Yunanistan, Bulgaristan, Slovakya bunlara ses çıkarmayanlar nasıl oluyor da Türkiye’ye ses çıkarıyorlar?”

Haberin Devamı

- KİM Kİ TACİZDE BULUNUR: “Diğer ülkeleri Patriot’larla sıkı sıkıya güvence altına alanlar, Türkiye’ye gelince farklı tavır sergiliyorlar. Kusura bakmasınlar Türkiye bu noktada adım atacağı zaman bunu birilerine sorarak kararını vermeyecek. Milletiyle konuşarak bunların kararını verecektir. Ve artık göbeğimizi hatırlayın ‘Biz keseceğiz’ dedik. Kestik mi? kestik. Bildiğiniz gibi Fırat Harekatı’nı yaptık. Fırat Kalkanı Harekatı ile zaten her şey görüldü. Bundan sonraki süreçte de şimdi İdlib’de aynı adımları atıyoruz. Afrin’de aynı adımları atacağız. Kim ki bize en ufak bir taciz, tehditte bulunur, hesabını sorarız.”

‘Sevsinler sizi biz anlamadık’

Terörle mücadeleye ilişkin mesajlar da veren Erdoğan Suriye ve Irak’ta yaşananları değerlendirdi: “Türkiye’yi uluslararası alanda köşeye sıkıştırmaya çalışanlar yanı başımızdaki Suriye ve Irak’ta 2’nci dünya savaşından sonraki en kanlı, en vahşi, en sinsi ve en alçak senaryoyu uyguluyor. Bölgede adeta bir terör fabrikası kuruldu. Bu fabrikada görev yapan terör mühendisleri ellerinin altındaki geniş rezervden adı kimi zaman El Kaide, kimi zaman DEAŞ, kimi zaman PKK-PYD, kimi zaman FETÖ olan, kimi zaman da adı başka olan örgütler imal ediyorlar. Aslında hep aynı sadece etiketi ve ambalajı değiştiriyorlar. İşte Suriye Demokratik Güçleri (SDG) olayında olduğu gibi. Dediler ki ‘bu anlaşıldı bunun ismini değiştirelim’ diyen kim? Amerika. Sevsinler sizi, biz anlamadık, yuttuk bunu. Artık bunların hepsini biliyoruz.”

Haberin Devamı

‘Kötü komşu ev sahibi yapar’

“Bir gece ansızının gelebiliriz’ dedik. Geldik. Bundan sonra da yine aynı şekilde gelebiliriz ve gelmeye de devam edeceğiz. Bu iş öyle tatbikatlarda öyle terbiyesizlik yapılarak, sahte sosyal medya hesapları üzerinden provokasyonlara girişilerek, sonra da kuru bir özürle geçiştirilerek üzeri örtülebilecek bir konu değildir. Buradan NATO’ya ifade etmek istiyorum. Biz S400’leri zaten aldık. İş bitti. Bununla kalmıyor kendimiz de benzer sistemlerin üretimi konusunda da yoğun bir çaba harcıyoruz. Yıllarca biz İHA istedik. Ama kötü komşu bizi ev sahibi yaptı. Şimdi biz insansız hava aracını üretiyoruz. İhracına bile şimdi biz başlıyoruz.”

Haberin Devamı

Bittiğinde şok olacaklar

“Daha çok şeyler yapılacak. Kıbrıs Barış Harekatı’nda bize telsiz vermediler. Ama biz ASELSAN’ı kurduk. Şimdi bu ASELSAN tüm elektronik cihazlarda hamdolsun dünyada belli bir yere ulaştı. Türkiye çok uzak olmayan bir gelecekte kendi hava savunma sistemlerini kuracak ve bunları da dostlarıyla paylaşacaktır. Bunlar bittiğinde zaten şok olacaklar.”

‘Rezil ettik’ demişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, helikopterle son günlerde imar tartışmasıyla gündeme gelen ve kentsel dönüşüme tabi tutulması beklenen turizm merkezi Ayder’i helikopterle havadan inceledi. Ayrıca kış turizmi kapsamında da Kaçkar Dağları’nda yapılması planlanan kayak tesisleri için düşünülen alanları da havadan gördü. Erdoğan bir konuşmasında Ayder’deki çarpık ve kaçak yapılaşmayı eleştirmiş ve “Kirlettik, rezil ettik” demişti. Daha sonra TOKİ Ayder için kentsel dönüşüm planı çıkarmıştı.

Haberin Devamı

STOLTENBERG ÖZÜR DİLEDİ

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı telefonla arayarak, NATO tatbikatındaki ‘Atatürk ve Erdoğan düşmanlığı’ skandalıyla ilgili özür diledi. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, dün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefonda görüşen Stoltenberg, komuta kademesi tarafından gerekli soruşturmanın başlatıldığını ve hadiseye sebebiyet veren sözleşmeli Norveçli teknisyenin işine derhal son verildiğini belirtti. Türkiye’nin NATO için önemli bir müttefik olduğunu vurgulayan Stoltenberg, benzer bir hadisenin tekrarlanmaması için gerekli tüm tedbirlerin alınacağını, yaşanan skandalın NATO ve Türkiye arasındaki ilişkileri olumsuz etkilememesini ümit ettiğini bildirdi.