Gazete Vatan Logo

‘Bay Jaguar’ı transfer etti, hedefleri büyüttü

Kosifler, 1985’ten bu yana Türkiye’de satılan 6 bin civarında Jaguar’ın 4 binini satan Can Yeğin’i transfer etti. Şirket, Türkiye’de vitrine çıkacak her 4 Jaguar’dan birini satmaya talip...

‘Bay Jaguar’ı transfer etti, hedefleri büyüttü

Bu yıl 30’uncu yılını kutlayan, Alman otomotiv devi BMW’nin Türkiye’deki ilk bayisi olan Kosifler Group, 29 yıl sonra Türkiye’deki temsilcisini değiştiren ve Borusan’la el sıkışan Jaguar markasını küllerinden doğurmayı hedefliyor.

Temmuz’da başladı

1985 yılından bu yana Türkiye’de satılan 6 bin civarında Jaguar’ın 4 binini satan Can Yeğin’i transfer eden Kosifler, Türkiye’de satılacak her 4 Jaguar’dan birini satmaya talip. Temmuz’dan bu yana Türkiye’de toplamda 330 adet Jaguar satılırken 2020 hedefi 3 bin olarak belirlendi. Kosifler, 3 bin adetin yüzde 25’ini gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Kosifler Yönetim Kurulu Üyesi Hilal Kosif, “Çinli Tata Group, Jaguar’ı satın aldıktan sonra bütün dünya genelinde büyütme kararı aldı. Bu çerçevede Türkiye’de de markayla ilgili ciddi büyüme planları yapılıyor. Eskiden sadece 2 bayide tüketiciyle buluşurken şimdi Kosifler’le birlikte 8 bayi ve servis ağıyla daha güçlü ilerleyecek. Artık Jaguar Land Rover (JLR) markası altında sunulan Jaguar, ‘Performansın sanatı’ mottosuyle eski günlerine dönmenin ilk adımlarını attı. Biz de markanın küllerinden doğmasına en büyük katkıyı vermeyi hedefliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Özel showroom olacak

Jaguar ve Land Rover için 2016 yılında İstanbul’un Anadolu yakasında yeni bir showroom yapacaklarını kaydeden Hilal Kosif, “Biz Temmuz ayından bu yana Jaguar satmaya başladık. Bu yıl Türkiye’de tüm bayilerin 330 adet civarında satış yapması öngörülüyor. 2020 hedefi 3 bin adet ve bunun yüzde 25’i bize ait olacak” diye konuştu.

Hilal Kosif, Jaguar otomobillerin Türkiye’deki satış fiyatının 60 bin eurodan başlayıp 300 bin euroya kadar çıktığını da sözlerine ekledi.

Yılı 8 bin otomobille kapatacak

KOSİFLER, BMW ile işbirliğinin 30’uncu yılı olan 2015’te yüzde 30 daha fazla otomobil satışı gerçekleştirerek premium segmentte pazardan yüzde 8 pay almayı hedefliyor. Hilal Kosif’in verdiği bilgiye göre şirket 2015 yılını 7 bin civarında yeni otomobil ve 1.000 de kullanılmış otomobil satışıyla kapatacak.

İlk SUV modeli F-PACE Nisan 2016’da geliyor

Haberin Devamı

HİLAL Kosif, Jaguar’ın ilk SUV modeli F-PACE’in Nisan 2016’da Türkiye’ye geleceğini söyledi. Kosif, “Jaguar’ın 5 modeli var ve bunların 4’ü şu anda Türkiye’de satılıyor. F-PACE ile 5’inci model de vitrine çıkacak. 2016’da Türkiye’de satılması öngörülen 750 civarında Jaguar’ın 350’sinin bu modelden olacak. 2 litrelik dizel olarak Nisan sonunda dünyayla aynı anda Türkiye’de de satışa sunulacak” diye konuştu.

Farklı donanım ve motor seçenekleriyle otomobil tutkunlarıyla buluşmaya hazırlanan araç, 5 farklı güç üretebilen motor seçeneğiyle geliyor. 380 beygir güç üreten model saatte 100 kilometre hıza 5.1 saniyede çıkıyor.

180 beygir güç üretebilen modelde 2 litre hacimli turbo dizel motor yer alırken, 380 beygirlik modelde 3 litre hacimli motor bulunuyor. 3 litre hacimli motor seçeneğine sahip modelin otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemiyle birlikte geldiğini belirtelim. Manuel şanzımanda arkadan itişli veya dört tekerlekten çekiş sisteminin kullanıldığı Jaguar F-Pace’in yenilikçi alüminyum mimari üzerine kurulu olduğu ifade ediliyor. 650 litrelik bagaj hacmine sahip olan aracın arka koltukları yatırılması durumunda bagaj hacmi 1.740 litreye ulaşıyor.

Haberin Devamı

20 yıldan fazladır satış danışmanı

HİLAL Kosif, Türkiye’de 20 yıldan fazla süredir Jaguar’ın satış danışmanlığını yapan Can Yeğin’in kendini markaya adadığını anlattı. Yeğin’in portföyünün çok değerli olduğunu kaydeden Kosif, “Biz BMW müşterilerimizle ilgili her bilgiye sahibiz ama Jaguar’da öyle bir imkanımız yok. Can Bey kendini markaya adamış bir isim. Onun tecrübelerinden yararlanacağız. Bütün ekibimize çok güveniyoruz, tüm satış danışmanlarımız çok başarılı... Can Bey ile ekibimizi güçlendirmiş olduk” dedi. Can Yeğin ise farklılık isteyenlerin Jaguar aldığını belirterek şu değerlendirmeyi yaptı: “Jaguar, Türkiye’nin en ünlü işadamlarının sanatçılarının tercih ettiği bir marka. Sağlamlığı, güvenilirliği, performansı ve teknolojisiyle öne çıkıyor. Farklılık arayanlar onu istiyor. 1985 yılından bu yana Türkiye’de 6 bin civarında Jaguar satıldı. Bunların 4 bine yakınını ben sattım. Sadece 2006’da 800 adetlik satış gerçekleştirdim.”

Haberin Devamı