Gazete Vatan Logo

‘Batı yıllardır terör örgütlerini destekledi’

Türkiye’nin gelişme yönündeki her adımında Batı’yı karşısında bulduğunu ifade eden Bakan Soylu, “Kandil ile kimin temas kurmaya çalıştığını çok açık ve net biliyoruz” dedi

‘Batı yıllardır terör örgütlerini destekledi’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 105’inci dönem kaymakam adaylarının uyum kursu başlangıç törenindeki konuşmasında, Batı ülkelerini açık bir dille suçladı. Soylu, Kandil’le temas kurmaya çalışanlar olduğunu da söyledi.

Zengin kaynakları ve köklü medeniyetiyle Çin’e, etkin bir güç haline gelen Rusya’ya, atılım gösteren Güney Kore ile dünyanın en büyük ekonomilerinden birine sahip Japonya’ya dikkati çeken Bakan Soylu, “Bu fotoğrafa baktığınız zaman Amerika ve Avrupa toplamının küresel liderlik hayalinin pek de uzağa gidemeyeceği açıkça görülmektedir” diye konuştu.

‘Yanlış tercihler’

Küresel liderlik nedeniyle dünyada iki büyük savaşın yaşandığına, bugünkü vekaletler savaşının da bu liderliğin eseri olduğuna dikkati çeken Soylu, şunları söyledi:

“Kimse kusura bakmasın, PKK’ya destek dünyanın en uçlarından falan geliyor değil, bizim bilmediğimiz yerlerden geliyor değil. Türkiye’nin kırmızı bültenle aradığı teröristler, Güney Kore’de oturum almıyorlar. PKK’nın makyajlı hali olan PYD’ye yepyeni silahları Japonya vermiyor. Dolayısıyla ortada, kullanılan yanlış tercihler söz konusudur. İktidar, hakimiyet ve ekonomi uğruna dünyadaki bazı insanların hayatının mahvolmasına seyirci kalmak, hatta daha da kötüsü onları insan olarak görmemek, insanları dinleri üzerinden, ırkları, milliyetleri üzerinden ayırmak ve haklarını ona göre değerlendirmek artık Batı medeniyetinin temel karakteri haline gelmiştir. Açıkça ifade etmek isterim ki dünyadaki bazı ülkeler zengindir ama medeniyet açısından gelişmiş değildir.”

Haberin Devamı

‘HÂLÂ VAZGEÇMİYORLAR’

“Türkİye’de yıllardır darbeler tezgahladılar, terör örgütlerini desteklediler, para ve silah gönderdiler ve hâlâ da aynı tavırdan vazgeçmiyorlar ve artık bunu daha açıkça ortaya koyuyorlar. Türkiye’nin gelişmesine dair özellikle son 15 yılda atılan bütün adımlarda biz Batı’yı karşımızda bulduk.”