Gazete Vatan Logo

‘Baskın seçime de hazırlıklıyız’

CHP lideri Kılıçdaroğlu, baskın seçim iddialarıyla ilgili “Baskın da olabilir, zamanında da olabilir. Emin olun referandumda ‘Evet’ oyu verenlerin büyük bir kısmı pişman” ifadelerini kullandı

‘Baskın seçime de hazırlıklıyız’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FOX TV’deki Çalar Saat programında İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, baskın seçim iddialarıyla ilgili “Olabilir. Biz hazırlıklıyız. Baskın seçim de olabilir, zamanında da olabilir. Şu anda emin olun referandumda ‘Evet’ oyu verenlerin büyük bir kısmı pişman. Bizim ittifakımız şu. Kim demokrasiden yanaysa, kim tek adam rejimine karşıysa, kim parlamenter demokratik sistemden yanaysa, gelsin hep beraber mücadele edelim” ifadelerini kullandı.

‘Sağda solda FETÖ aramasınlar...’

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Meral Akşener’e yönelik ‘FETÖ’ suçlamalarıyla ilgili, “Meral hanım siyasette uzun yıllar hizmet vermiş birisi. Diğer siyasi partilerine ne kadar saygı gösteriyorsak ona da saygı göstereceğiz. FETÖ’cüyü sağda solda aramalarına gerek yok ki, kendileri FETÖ’cü zaten. Aynı menzile yürüyenler kimdi. İktidarın sağda solda FETÖ’cü aramasına gerek yok. Kendileri FETÖ’cü zaten. Aynı menzile yürüyenler bunlar değil mi? Ne istediler de vermedik diyen bunlar değil mi? Sırtı kalın olanlar, iktidara yakın olanlar dışarıda. Gariban olanların tamamı içeride. Şunu bunu FETÖ’cülükle suçlamanın manası yok. Yakalarsınız. Adalete teslim edersiniz. Bağımsız yargı karar verir. Bizi Ergenekoncu yapmışlardı şimdi FETÖ’cü diyorlar. İdam olsaydı o paşaları asacaklardı. AK Parti’ye oy veren vatandaşlarıma sesleniyorum. O davaların savcısıyım diyen kişi vardı. Bunun hesabı sorulmayacak mı? Bank Asya’ya para yatıranı içeri atıyorsun, Bank Asya’nın kurulmasına izin verene dokunmuyorsun” dedi.

Haberin Devamı

DEVLET BAHÇELİ YARDIMCI OLUR MU?

‘Şaşırmam efendim’

Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Başkan Yardımcısı” olacağı iddiasına ilişkin ise, “Daha çok erken. Şaşırmam efendim, niye şaşırayım. Anayasa değişikliğinde ‘evet’ oyu kullanmadılar mı? Evet oyu kullandığına göre tek adam rejimini savunuyor. Tek adam rejiminden de tek adamın yardımcısı olabilir. Niye olmasın” diye konuştu.

‘Terörü 4 yıl içinde çözmezsem...’

Terör sorununun çözümü ile ilgili de konuşan Kılıçdaroğlu, “terör örgütüyle masaya biz oturmadık. Önce zemin. Nerede çözülecek bu? Meclis’te. Milli irade orada. Birlikte çözeceğiz. Kapalı kapılar ardında olmaz. 15 yılda çözemediler, hala koşturuyorlar. Ben net söylüyorum. 4 yıl içinde çözemezsem siyaseti bırakacağım. Terör olayını bitireceğim” dedi.

Haberin Devamı

‘Gürsel ve Şık tarafsız birer gazetecidir’

CHP lideri tutuklu yargılanan gazeteciler ile ilgili ise “Cumhuriyet’in, Sözcü gazetesinin FETÖ ile ne ilgisi var? 150’nin üzerinde gazeteci hapiste, Türkiye’de demokrasi var denilebilir mi?” şeklinde konuştu. Kılıçdaroğlu, önceki akşam tutukluluklarının devamına karar verilen gazeteciler için “Kadri Gürsel ve Ahmet Şık, bağımsız ve tarafsız birer gazetecidir” dedi.

‘Ak Parti’nin Danıştay’daki sözcüsü gibi’

CHP’ye yönelik açıklamalarda bulunan Danıştay Başkanı Zerrin Güngör’le ilgili olarak, CHP’nin bugün Danıştay’a disiplin başvurusunda bulunacağını doğruladı. Danıştay’ın tarafsızlığını yitirdiğini söyleyen CHP lideri, “Tarafsızlığını kaybetmiştir, bırakması lazım. Danıştay Başkanı hakkında, Danıştay’a disiplin başvurusunda bulunacağız” açıklamasında bulundu ve ayrıca şunları ekledi: “Danıştay Başkanı iktidar partisinin Danıştay’daki sözcüsü konumundadır. Danıştay’ın bütün üyelerine saygı gösteriyoruz. Tarafsızlığını kaybetmiştir, bırakması lazım. Danıştay Başkanı hakkında, Danıştay’a disiplin başvurusunda bulunacağız.”

Haberin Devamı

Oğlu bugün asker oldu

Kılıçdaroğlu’nun oğlu Kerem Kılıçdaroğlu, ODTÜ’de Sosyal Bilimler Enstitüsü Asya Çalışmaları alanında yüksek lisans öğrencilerine part-time ders veriyordu. Kılıçdaroğlu dün Sivas’taki askeri birliğine teslim oldu. Kerem Kılıçdaroğlu verdiği bir röportajda “bedelli askerliği reddettiğini” vurgulayarak “Normal bir şekilde askerliğimi yapmak istiyorum. Dolayısıyla düğünü askerlik sonrası yapmayı planlıyoruz” diye konuşmuştu. Oğul Kılıçdaroğlu, ‘Adalet Yürüyüşü’ boyunca da babasıyla birlikte yürümüştü. CHP lideri de oğlunun askerliği ile ilgili “Çocuğumu bedelli askerlik yapabilirdim. Ama siyaset yapan biri olarak vatandaş nasıl askerlik yapıyorsa öyle yapması gerektiğini söyledim. O da yarın Sivas’a gidecek ve askerlik yapmaya başlayacak” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı