Gazete Vatan Logo

‘Başkanlık’ı özel ekip yazacak

AK Parti’nin Meclis gündemine getireceği başkanlıkla ilgili Anayasa değişiklik teklifini, Başbakan Binali Yıldırım’ın belirleyeceği ve çok dar kapsamlı olacak “özel bir ekip” kaleme alacak.

‘Başkanlık’ı özel ekip yazacak

Başbakan Yıldırım’ın henüz belirlemediği isimlerin, AK Parti’nin hafta sonunda Afyonkarahisar’da yapılacak kampının ardından netleştirilip çalışmaya başlamaları bekleniyor.

GÜNDEM BAŞKANLIK

AK Parti’nin başkanlık sistemine yönelik Anayasa değişikliği, hafta sonunda yapılacak Afyonkarahisar Kampı’nda ana gündem konusu olacak. Toplantının Cumartesi günkü ilk oturumunda enerji ve ekonomi konularında ilgili bakanların sunumlarının olacak. Ardından ise Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından “15 Temmuz darbe girişimi, terörle mücadele ve dış politika” sunumu olacak. Pazar günü ise tamamen “Anayasa ve Başkanlık sistemi”ne ayrıldı. Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, Genel Sekreter Abdülhamit Gül ile eski Anayasa Komisyonu Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışmanı olan Burhan Kuzu, Anayasa ve başkanlık sistemi sunumu yapacaklar. Basına kapalı toplantıda başkanlık sistemine yönelik öneri ve görüşler ile bugüne kadar gelinen nokta tüm detaylarıyla ele alınacak. Başbakan Binali Yıldırım sonrasında bir değerlendirme yaparak konuyla ilgili stratejiyi milletvekilleriyle paylaşacak.

Haberin Devamı

2012’DEKİ METİN

Başbakan Yıldırım, hem yapılan sunumlarda verilen bilgileri dinleyecek, hem de milletvekillerinden gelen soru ve öneriler doğrultusunda neler yapılabileceğiyle ilgili görüşleri aldıktan sonra partinin hazırlayacağı metin için kurmay heyetini belirleyecek. Bu ekibin daha önceki çalışmaların aksine geniş katılımlı değil, çok dar kapsamlı tutulması hedefleniyor. Yazım ekibinin kimlerden oluşacağını Başbakan Binali Yıldırım belirleyecek. Çalışmalarda, AK Parti’nin 2012’de önerdiği metin üzerinden gidilmesi ve bunun üzerinde yapılacak değişikliklerle son şeklinin verilmesi planlanıyor.

STAR